Cheap Energy - Omdöme & Recension uppdaterad 2024
Hoppa till innehåll
Cheap Energy logo

Cheap Energy

Elbolag som fokuserar på att pressa ner elpriserna så mycket som möjligt till sina kunder. Samtidigt värnar de om miljön och har enligt sig själva priser som tåls jämföras.

Uppdaterad av: Torbjörn Andersson den 31 december 2023

TrustPilot betyg: 2/5
Elfons betyg: 4,4/5
Teckna online: Smidigt (endast 2 minuter)
Antal elavtal: 3 st

Om Cheap Energy

Cheap Energy är ett elbolag som dyker upp i diverse olika jämförelser och får ofta ett mycket bra betyg. Anledningen är att de satsar på att leverera riktigt billig el från sol, vind och vatten. De levererar dock inte endast förnybar el vilket många tror. Utan har även ett val med en mix av förnybart, fossilt och fossilfritt.

Men kort sagt kan vi säga utifrån vår recension att Cheap Energy är ett bra elbolag med låga avgifter och snabb kundservice. De erbjuder även elavtal till företag, vilket inte alla elbolag gör.

 

Timpris hos Cheap Energy

Det populäraste elavtalet hos Cheap Energy är det rörliga timpriset som de erbjuder. Detta innebär att elpriset justeras varje timme beroende på hur spotpriset rör sig.

För timpriset tas ingen månadsavgift ut och istället ett lite högre påslag på 7,90 öre/kWh. Detta är dock inte så mycket högre än vad andra elbolag har. På grund av den låga fasta kostnaden passar Cheap Energys timpris bra till dig med låg förbrukning. Har du en högre förbrukning rekommenderar vi istället ett elbolag med lägre påslag, du som har det bör läsa vår recension om Fortum som har ett lägre påslag.

Men har du en hyfsat låg förbrukning och bor i en lägenhet passar Cheap Energy utmärkt och kan vara bra att teckna. Detta då saknaden av månadsavgift är förmånligt för dig med en låg förbrukning, eftersom månadsavgiften brukar utgöra den större delen av den totala elkostnaden.

Rabatt för nya kunder

Precis som många andra elbolag erbjuder Cheap Energy ett erbjudande för nya kunder. Du som ny kund får nämligen 14 öre/kWh i rabatt första 12 månaderna, alltså första året. En mycket generös rabatt som gynnar dig med hög förbrukning särskilt. Du kan ta del av erbjudandet nu och byta till Cheap Energy på deras hemsida!

Uppsägningstid

Uppsägningstiden för privatpersoner som tecknat elavtal hos Cheap Energy är 0 månader, vilket är en stor fördel. Är du inte nöjd kan du snabbt byta och välja ett nytt elavtal som passar dig bättre. Vanligtvis brukar uppsägningstiden minst vara 1 månad och att Cheap Energy inte har någon uppsägningstid är ett tecken på att de tror på sina elavtal.

 

Bind elpriset med Cheap Energy

Det går även att välja att binda ett elavtal hos Cheap Energy. Det tas inte ut någon månadsavgift för detta utan du får ett totalt elpris för perioden. På hemsidan går det att välja mellan 3 månader till 10 år som period för att binda elavtalet. Det finns alltså en stor variation i hur länge du kan binda avtalet och därför något som passar de flesta.

Att binda elpriset passar främst för dig som antingen tror på högre elpriser framöver eller inte har råd med stigande elpriser.

 

Omdömen från kunder

Vi får uppfattningen av att Cheap Energy är ett populärt och omtyckt elbolag trots det låga betyget hos Trustpilot på 2,3/5 i betyg baserat på runt 200 omdömen. Detta eftersom de låga omdömena mer handlar om elpriset än om elbolaget och de bra omdömena fokuserar på omtyckta personer på Cheap Energy som hjälpt till att lösa problem för kunder.

Hur är kundservicen?

Kundservicen fungerar bra och snabbt om du stöter på några problem eller har frågor. Vi har först testat kundservicen själva med ett ärende som de skötte snyggt och snabbt. Men vi kan även så på andra omdömen från kunder som är mycket nöjda med kundservicen.

Det går både att ringa eller mejla kundservicen genom deras hemsida, men du hittar också en chatt funktion på hemsidan.

 

Energifaktura – slipp två fakturor

En liten extra grej som Cheap Energy hjälper dig med är att samla din elnätsfaktura och din vanliga elfaktura från elbolaget. På detta sättet slipper du två aviavgifter och sparar samtidigt på miljön, men du kan även få denna samlingsfaktura som e-faktura.