Tibber

Tibber är vad de själva kaller sig ett helt ovanligt elbolag. Istället för påslag jobbar de med en fast månadsavgift och framförallt hjälper de dig genom en finurlig app att sänka elförbrukningen. Detta är vad vi kallar den nya typen av elbolag!

Byt till Tibber →
Tibber logo
  • 100% förnybar energi
  • Krångelfritt elbolag
  • Smarta elavtal
Månadsavgift: 39 kr
Uppsägningstid: 1 mån

Tibber – ett smart elbolag

Vi har sagt det innan och Tibber är vad vi kallar ett smart elbolag som erbjuder smarta elavtal. Definitionen av ett smart elbolag varierar men framförallt kan du genom kontroll och data sänka din förbrukning, och därmed din kostnad.

Omdöme

Enligt vår undersökning har Tibber gott omdöme. Det finns i relation till positiva kommenterar väldigt få dåliga. Kunder verkar tycka att nuvarande kampanj på TV är rolig och man uppskattar även tjänsten.

Tibber – elavtal med timpris

Tibber har endast ett elavtal att välja på och det är det timbaserat elpris. Fördelarna är att du kan nyttja de timmar då elen är som billigast vilket är speciellt förmånligt när elen svänger mycket. Tillsammans med appen går det att koppla både uppvärmning och laddning av elbilen. På detta sättet kan Tibber anpassa denna förbrukning till de billigaste timmarna och sänka din elförbrukning. Eftersom att elavtalet inte har något påslag på elpriset så tjänar inte Tibber pengar på din förbrukning och vill istället hjälpa dig sänka den. Till skillnad från andra elbolag som gynnas av att din förbrukning ökar i och med deras ökade intäkter från påslaget.