Elavtal erbjudande

På denna sida har vi på Elfons samlat alla erbjudanden på elavtal från elbolag i Sverige. Allt för att du ska kunna hitta bästa aktuella erbjudandet på nya svenska elavtal.

Ett bra erbjudande eller kampanj ger dig som ny kund reducerade elpriser eller månadsavgifter under en förbestämd period. Vissa inkluderar även gåvor som t.ex. ett par nya skidglasögon.

Text granskad av: Torbjörn Andersson den 16 mars 2023

erbjudande elavtal

Aktuella erbjudanden elavtal

 1. Skellefteå Kraft
  Skellefteå Kraft logo

  Skellefteå Kraft – Fri månadsavgift + el till inköpspris (värde 1530 kr)

  Giltigt till 2023-04-01

  Hos Skellefteå Kraft får du nu fri månadsavgift i 9 månader (värde 405 kr) + rabatt på 7,5 öre/kWh du förbrukar. För en vanlig villa som förbrukar runt 20 000 kWh per år uppgår värdet utav erbjudandet till hela 1530 kr.

 2. Greenely
  Greenely logo

  Greenely – 6 månaders fri månadsavgift

  Giltigt till 2023-04-01

  Få de första 6 månaderna med Greenely helt fria från fasta avgifter (månadsavgift). Värdet utav erbjudandet är 414 kr och efter 6 månader ligger månadsavgiften på 69 kr.

 3. Telge Energi
  Telge Energi logo

  Telge Energi – 1 års fri avgift

  Giltigt till 2023-06-01

  Ta del av Telge Energis senaste erbjudande med 1 års fri avgift till ett värde av 588 kr.

 4. Göta Energi
  Göta Energi logo

  Göta Energi – Ingen bindningstid + 500 kr rabatt

  Giltigt till 2022-12-31

  Teckna Spot On elavtal hos Göta Energi helt utan bindningstid. Du får även 500 kr rabatt på elen.

 5. Telinet Energi
  Telinet Energi logo

  Telinet Energi – Ingen månadsavgift första året

  Giltigt till

  Just nu får du som tecknar timpris eller vanligt rörligt elavtal fri månadsavgift i ett helt år. Du som tecknar fast elpris får även 50 kr rabatt på varje månadsavgift.

Elhandlare med kampanjer

Under början av 2023 har antalet kampanjer från elhandlare ökat. Oroliga tider är en stund då hushåll ser över sina elavtal och en kampanj kan avgöra vilket bolag de väljer. Av samma anledning skapar det en bättre marknad av erbjudanden och kampanjer för dig som planerar att byta eller köpa nytt.

I denna sektion kommer vi fokusera på att varje månad samla och uppdatera aktuella erbjudanden från svenska elhandlare.

Skellefteå Kraft erbjudande

Skellefteå Kraft erbjuder ett utav de helt klart mest attraktiva erbjudande på marknaden när vi går in i 2023. Du får med länken på vår hemsida fri månadsavgift under 9 månader och rabatt på förbrukningen – 7,5 öre/kWh. För hushåll som förbrukar mycket el sparas det snabbt in en hel del pengar. Till exempel är värdet av erbjudandet för en villa med 20 000 kWh per år i förbrukning (snittet för villor) 1530 kr.

Telge Energi erbjudande

Telge Energi erbjuder just nu tre olika typer av kampanjer. En för kunder som väljer ett rörligt avtal, ett för tryggt elavtal och ett erbjudande för dig som flyttar och tar med elavtalet. Om du väljer ett rörligt avtal eller tryggt elavtal bjuder de på årsavgiften första året vilket har ett värde på 588 kr. Flyttar du med ditt befintliga elavtal till din nya adress får du en rabatt på 500 kr.

Just nu framtill 31 Januari så erbjuder även Telge ett rörligt elavtal utan påslag och 50 % rabatt på månadsavgiften så länge du är kund och fortsätter med avtalet. Ett riktigt bra erbjudande som ger dig ett elavtal med låg månadsavgift och helt utan påslag.

Greenely erbjudande

För tillfället får du som använder koden: 6moff och är ny kund hos Greenely 12 månaders fri månadsavgift vilket innebär en rabatt på 414 kr. Greenely erbjuder ett timpris på el där du enkelt kan följa din förbrukning och utnyttja de billiga timmarna av dygnet. Samtidigt kan du använda unika funktioner som smart billaddning och uppvärmning. Då ser Greenely till att ladda och värma upp ditt hus under de timmar där elen är som billigast och sparar pengar åt dig.

Fortum kampanj

Fortum är den största elleverantören i Sverige med runt 900 000 kunder. Just nu erbjuder de fri månadsavgift hela första året till alla nya kunder (värde 470 kr). En annan fördel med Fortum är att all el är 100 % förnybar och kommer från antingen sol, vatten, vind eller kärnkraft. De har även mycket nöjda kunder och är certifierade som ”schyssta elhandlare” vilket är en trygghets certifiering från energiföretagen.

Telinet Energi

Just nu har Telinet Energi 3 kampanjer aktiva. Den första ger dig som tecknar rörligt timpris 12 månaders gratis månadsavgift (värde 708 kr) och samma gäller för rörlig el. Till sist får även du som tecknar ett fast elavtal rabatt på 50 kr per månadsavgift under hela avtalsperioden.

Svealands Elbolag prisgaranti

Hittar du ett billigare fastpris än det Svealands Elbolag erbjuder matcher de priset och lägger till 1 öre/kWh i rabatt till dig. Ett perfekt erbjudande för dig som vill teckna ett riktigt bra bundet elavtal.

Sammanfattning: Aktuella rabatter elavtal

Nedan har vi samlat de förmånligaste aktuella erbjudandena på elavtal enligt elfons jämförelse.

 • Skellefteå kraft – under 9 månader får du fri månadsavgift + rabatt på 7,5 öre/kWh
 • Telge Energi – 12 månaders fri månadsavgift
 • Greenely – 12 månader gratis månadsavgift (kod 6moff)
 • Telinet – Ingen årsavgift första året (värde 708 kr)

Vanliga erbjudanden för elavtal

Rabatter, erbjudanden, bonusar och kampanjer är ingenting ovanligt i dagens samhälle – men hur fungerar det kring elavtal? På det stora hela är det ingenting konstigt och elbolagen vill genom attraktiva ingångar locka in dig som ny kund. I denna sektion kommer vi dela in erbjudanden i olika kategorier, så att du enklare kan förstå och sålla bland aktuella kampanjer.

Tillfällig rabatt

En mycket vanlig rabatt och kampanj är vad vi kallar tillfällig prissänkning. Detta innebär att elbolaget bjuder på t.ex. årsavgiften eller månadsavgiften under en period. Att ta bort månadsavgiften under ett visst antal månader är det vanligaste erbjudandet.

Det finns även en del som erbjuder rabatt på ett visst antal öre/kWh du förbrukar. Vilket är mycket förmånligt för dig som har en hög elförbrukning. Skellefteå Kraft är ett elbolag som just nu erbjuder både fri månadsavgift och rabatt på 7,5 öre/kWh du förbrukar.

Bonusprodukter

Vidare finns det också något som kallas för bonusprodukter eller extra gåva. Det kan t.ex. vara att man får ett par skidglasögon eller badbyxor inför kommande semster.

Ett exempel är hur vår skribent (Joel) fick ett par skidglasögon av Vattenfall som ny kund.

Fördelar med att nyttja en kampanj

Att nyttja en kampanj när du ska teckna ett nytt elavtal är flera – men i huvudsak handlar det om att du sparar pengar. Vi kommer utförligare beskriva andra fördelar nedan.

Spara pengar

Som nämnt, ett erbjudande på elavtal innefattar oftast en form av rabatt. Det kan handla om fri månadsavgift de första 12 månaderna, vilket resulterar i att du i snitt sparar 600 kr. Men det kan även vara andra slags erbjudanden som sparar pengar åt dig. Huvudsaken är att det går att spara en hel del pengar för dig som hittar ett bra erbjudande!

På grund av detta brukar vi alltid säga att det billigaste elavtalet ska ha ett riktigt bra erbjudande.

Gratis prylar

Vidare kan du också få presenter och gåvor när du tecknar ett nytt avtal. Ofta är det presentkort, matkuponger eller säsongsbaserade gåvor som t.ex. skidglasögon.

Tips – få ut det mesta av erbjudandet

För att maximera och få ut det mesta av ett erbjudande behöver du välja det rätta erbjudandet för din förbrukning. Det första steget är därför att ta reda på hur mycket du förbrukar per år. När du vet din förbrukning kan du sedan se till att välja ett erbjudande som passar det. Generellt sett vill du som har en hög förbrukning välja en kampanj som ger dig rabatt på förbrukning alltså x antal öre/kWh du förbrukar. Du som har en lägre förbrukning och antagligen bor i lägenhet bör däremot välja ett alternativ som har fri månads eller årsavgift.

 • Hög förbrukning – välj en kampanj med rabatt på förbrukningen
 • Låg förbrukning – hitta ett alternativ med gratis månads/års avgift

Vanliga frågor

Förbinder man sig något av ett erbjudande?

Ja! Men det behöver verkligen inte vara något dåligt, tvärtom. T.ex. kan du få fri årsavgift de första året där bindningstiden också är motsvarande 12 månader.

Är det klokt nyttja ett erbjudande för elavtal?

Mycket! Det finns mycket att spara, upp till 3000 kr i flera fall.

Listar ni alla erbjudanden?

Vi håller sidan uppdaterat och lägger hela tiden in nya erbjudanden.