Elavtal Erbjudande mars 2024 - Rabattkoder och kampanjer
Hoppa till innehåll

Elavtal erbjudande

På denna sida har vi på Elfons samlat alla erbjudanden på elavtal från elbolag i Sverige. Anledningen är att du ska kunna hitta bästa aktuella erbjudandet på nya svenska elavtal enkelt och smidigt.

Ett bra erbjudande ger dig som ny kund reducerade elpriser eller månadsavgifter under en förutbestämd period.

Ett erbjudande gäller generellt nya kunder till elbolag och appliceras i samband med att du tecknar ett nytt avtal. Ofta gäller erbjudandet under det första året och sedan gäller ordinarie priser. Se upp för elavtal som höjer priserna rejält när kampanjen går ut.


Elfons » Erbjudande
erbjudande elavtal

Aktuella erbjudanden på elavtal

  • Fri månadsavgift 1 år
  • Ny smart app (med timpris)
  • 100% fossilfri
  Rörligt elavtal
  Månadsavgift: 39 kr
  Påslag: 7,90 öre/kWh
  Uppsägningstid: 2 mån
  • Ingen fast avgift
  • Billig el
  • Timpris
  Rörligt elavtal
  Månadsavgift: 0 kr
  Påslag: 7,90 öre/kWh
  Uppsägningstid: 1 mån
  500 – 2000
  Nyttja nu
  • Sveriges bästa kundtjänst
  • Alltid 100% förnybar el
  • Beställ online snabbt
  Rörligt elavtal
  Månadsavgift: 49 kr
  Påslag: 6 öre/kWh
  Uppsägningstid: 1 mån

Elbolag med aktuella kampanjer

Under 2024 har antalet kampanjer från elhandlare ökat då konkurrensen om kunderna blivit större. Oroliga tider är en stund då hushåll ser över sina elavtal och en kampanj kan avgöra vilket bolag de väljer. Av samma anledning skapar det en bättre marknad av erbjudanden och kampanjer för dig som planerar att byta eller köpa nytt.

Nedan samlar vi aktuella erbjudanden varje månad så att du kan hålla koll på vilka som gäller!

Sammanfattning – Elavtal erbjudanden just nu

Nedan har vi samlat de förmånligaste aktuella erbjudandena på elavtal enligt Elfons jämförelse.

 • Fortum – Månadsrabatt till nya kunder (värde 468 eller 588 kr)
 • Cheap Energy – Månadsrabatt och rabatt på förbrukning (värde upp till 2000 kr)
 • Skellefteå kraft – under 9 månader får du fri månadsavgift + rabatt på 7,5 öre/kWh
 • Telge Energi – 400 kr när du värvar en vän
 • Greenely – 12 månader gratis månadsavgift (kod 6moff)
 • Telinet – Ingen årsavgift första året (värde 708 kr)

Fortums kampanj

Fortum är den största elleverantören i Sverige med runt 900 000 kunder. En annan fördel med Fortum är att all el är 100 % förnybar och kommer från antingen sol, vatten, vind eller kärnkraft. De har även mycket nöjda kunder och är certifierade som ”schyssta elhandlare” vilket är en trygghets certifiering från energiföretagen.

Just nu har Fortum tre olika kampanjer som är till för olika slags personer. Först så får du som bor i lägenhet 12 månader gratis månadsavgift på det rörliga elavtalet, värde (468 kr). Du som bor i villa får samma erbjudande, men månadsavgiften är 49 kr istället för 39 kr för dig och därför blir värdet hela 588 kr. Till sist får du som väljer ett fast elavtal i antingen 1 eller 3 år också 12 månaders fri månadsavgift, värde 468 eller 588 kr (beroende på om du bor i lägenhet eller villa).

Skellefteå Kraft erbjudande

Skellefteå Kraft erbjuder ett utav de helt klart mest attraktiva erbjudande på marknaden under 2024. Du får med länken på vår hemsida fri månadsavgift under 9 månader och rabatt på förbrukningen – 7,5 öre/kWh. För hushåll som förbrukar mycket el sparas det snabbt in en hel del pengar. Till exempel är värdet av erbjudandet för en villa med 20 000 kWh per år i förbrukning (snittet för villor) 1530 kr.

Telge Energi erbjudande

Telge Energi har inget klassiskt erbjudande med kostnadsfri fast avgift under en period eller rabatt på förbrukningen. Utan istället får du 400 kr avdrag på elfakturan varje gång du värvar en vän till Telge Energi och samtidigt får vännen också 400 kr avdrag.

Greenely erbjudande

För tillfället får du som använder koden: 6moff och är ny kund hos Greenely 12 månaders fri månadsavgift vilket innebär en rabatt på 414 kr. Greenely erbjuder ett timpris på el där du enkelt kan följa din förbrukning och utnyttja de billiga timmarna av dygnet. Samtidigt kan du använda unika funktioner som smart billaddning och uppvärmning. Då ser Greenely till att ladda och värma upp ditt hus under de timmar där elen är som billigast och sparar pengar åt dig.

Du kan läsa mer om erbjudandet i vår recension på Greenely.

Telinet Energi rabatter

Just nu har Telinet Energi 3 kampanjer aktiva. Den första ger dig som tecknar rörligt timpris 12 månaders gratis månadsavgift (värde 708 kr) och samma gäller för rörlig el. Till sist får även du som tecknar ett fast elavtal rabatt på 50 kr per månadsavgift under hela avtalsperioden.

Svealands Elbolag prisgaranti

Hittar du ett billigare fastpris än det Svealands Elbolag erbjuder matcher de priset och lägger till 1 öre/kWh i rabatt till dig. Ett perfekt erbjudande för dig som vill teckna ett riktigt bra bundet elavtal.

spara pengar med ett elavtal erbjudande

Vanliga erbjudanden för elavtal

Rabatter, erbjudanden, bonusar och kampanjer är ingenting ovanligt i dagens samhälle – men hur fungerar det kring elavtal? På det stora hela är det ingenting konstigt och elbolagen vill genom attraktiva ingångar locka in dig som ny kund. I denna sektion kommer vi dela in erbjudanden i olika kategorier, så att du enklare kan förstå och sålla bland aktuella kampanjer.

Tillfällig rabatt

En mycket vanlig rabatt och kampanj är vad vi kallar tillfällig prissänkning. Detta innebär att elbolaget bjuder på till exempel årsavgiften eller månadsavgiften under en period. Att ta bort månadsavgiften under ett visst antal månader är det vanligaste erbjudandet.

Det finns även en del som erbjuder rabatt på ett visst antal öre/kWh du förbrukar. Vilket är mycket förmånligt för dig som har en hög elförbrukning. Skellefteå Kraft är ett elbolag som just nu erbjuder både fri månadsavgift och rabatt på 7,5 öre/kWh du förbrukar.

Bonusprodukter

Vidare finns det också något som kallas för bonusprodukter eller extra gåva. Det kan till exempel vara att man får ett par skidglasögon eller badbyxor inför kommande semester.

Ett exempel är hur vår skribent (Joel) fick ett par skidglasögon av Vattenfall som ny kund.

Värvning

Till sist kan också elbolagen ge dig rabatt på elfakturan om du värvar nya kunder till elbolaget. Är du nöjd kan du rekommendera elbolaget till en vän och så får både du och vännen en slant i rabatt. Telge Energi har just nu en sådan kampanj där du och vännen får 400 kr rabatt var.

Varför nyttja kampanjer?

Att nyttja en kampanj när du ska teckna ett nytt elavtal är flera – men i huvudsak handlar det om att du sparar pengar. Vi kommer utförligare beskriva andra fördelar nedan.

Spara pengar

Som nämnt, ett erbjudande på elavtal innefattar oftast en form av rabatt. Det kan handla om fri månadsavgift de första 12 månaderna, vilket resulterar i att du i snitt sparar 600 kr. Men det kan även vara andra slags erbjudanden som sparar pengar åt dig. Huvudsaken är att det går att spara en hel del pengar för dig som hittar ett bra erbjudande!

På grund av detta brukar vi alltid säga att det billigaste elavtalet ska ha ett riktigt bra erbjudande.

Gratis prylar

Vidare kan du också få presenter och gåvor när du tecknar ett nytt avtal. Ofta är det presentkort, matkuponger eller säsongsbaserade gåvor som till exempel skidglasögon.

Maximera erbjudandet

För att maximera och få ut det mesta av ett erbjudande behöver du välja det rätta erbjudandet för din förbrukning. Det första steget är därför att ta reda på hur mycket du förbrukar per år. När du vet din förbrukning kan du sedan se till att välja ett erbjudande som passar det. Generellt sett vill du som har en hög förbrukning välja en kampanj som ger dig rabatt på förbrukning alltså x antal öre/kWh du förbrukar. Du som har en lägre förbrukning och antagligen bor i lägenhet bör däremot välja ett alternativ som har fri månads eller årsavgift.

 • Hög förbrukning – välj en kampanj med rabatt på förbrukningen
 • Låg förbrukning – hitta ett alternativ med gratis månads/års avgift

Se upp för oseriösa elbolag

Något negativt med kampanjer kan vara att du riskerar att komma i kontakt med oseriösa aktörer. Ett enkelt knep för att avgöra om elbolaget är oseriöst är att jämför erbjudandet med de ordinarie priserna. Hoppas de att du glömmer byta elbolag efter rabatten går ut och därefter tar ut oskäliga avgifter? En annan metod är att kolla upp omdömen från tidigare kunder som testat elavtalen.

Vanliga frågor

Förbinder man sig något av ett erbjudande?

Ja! Men det behöver verkligen inte vara något dåligt, tvärtom. Till exempel kan du få fri årsavgift de första året där bindningstiden också är motsvarande 12 månader.

Är det klokt nyttja ett erbjudande för elavtal?

Mycket! Det finns mycket att spara, upp till 2000 kr i flera fall.

Listar ni alla erbjudanden?

Vi håller sidan uppdaterat och lägger hela tiden in nya erbjudanden.

Vilket är det bästa erbjudandet för elavtal?

Det bästa erbjudandet för elavtal just nu anser vi vara Cheap Energy kampanj som ger dig som villaägare i många fall runt 2000 kr i rabatt första året.