Bixia - Omdöme & Recension uppdaterad 2024
Hoppa till innehåll
Bixia logo

Bixia

Bixia är ett stort välbekant elbolag som har sina rötter i Linköping. De ägs av tekniska verken och är en direktaktör till Nordpool. Hos oss kan du läsa mer om priser, omdömen och hitta en direktlänk till ansökan.

Uppdaterad av: Torbjörn Andersson den 31 december 2023

TrustPilot betyg: 1,4/5
Elfons betyg: 3/5
Teckna online: Går snabbt
Antal elavtal: 3 st

Elavtal hos Bixia

Bixia erbjuder i skrivande stund tre olika elavtal: Bixia Framtid, Bixia Elpris och Bixia Timpris. Med andra ord, oavsett vilket elavtal du är intresserad finns det troligen den typen av elavtal hos Bixia.

Något som saknas i Bixias elavtal är dock bra erbjudanden för nya kunder. Det gör att du inte kan spara lika mycket pengar som andra elbolag erbjuder. Därför rekommenderar vi även att du tar en titt på aktuella erbjudanden och jämför med det Bixia erbjuder!

Bixia framtid

Bixia Framtid innebär att handel sker genom deras egna experter och du får mer ett fast pris. Detta då experterna köper el och säkrar en del av ditt elavtal för eventuella pristoppar. Dock så kan även experterna ha fel och det är omöjligt att se in i framtiden, det kan alltså även innebära att du betalar mer än det rörliga elpriset. Bixia framtid anser vi passar dig som vill ha ett rörligt elpris men samtidigt undvika pristoppar och kan tänka dig riskera missa eventuella prisnedgångar.

Något som får oss att reagera är däremot uppsägningstiden som är hela 1 år lång. Delvis kan uppsägningstiden motiveras på grund av att de köper och säljer el och därmed behöver ha dig som kund under en längre period för att det ska fungera. Dock så innebär detta att du behöver tänka igenom valet extra noggrant innan du väljer Bixia framtid. Det har nämligen varit en del kunder som känt sig in lurade i elavtalet som sedan inte går att säga upp direkt. Vilket är anledningen till att Bixia har såpass dåliga omdömen på Trustpilot.

Många kunder menar på att de betalar betydligt mycket dyrare än ett vanligt rörligt elpris med Bixia Framtid. Med tanke på mängden av omdömen som påpekar att Bixia Framtid är en stor bluff och att experterna som ska köpa in elen har misslyckat helt så rekommenderar vi dig inte att teckna det.

Rörligt elpris

De har även ett helt vanligt rörligt elpris som har en månadsavgift på 39 kr och ett påslag på 4 öre/kWh. Här är däremot uppsägningstiden mycket kort till skillnad från Bixia framtid, den är endast 14 dagar. Nackdelen med Bixias rörliga elpris är att det inte har någon nykundsrabatt, vill du ha det så rekommenderar vi att du kollar på vår recension om Fortum som ger dig 588 kr rabatt just nu.

Timpris

Timpriset följer istället elpriset på elbörsen varje timme och låter dig därmed betala det elen kostar när du förbrukar den. Hos Bixia så tillkommer en fast avgift på 59 kr/månad för timpris elavtalet och inget påslag.

 

Aktuella erbjudanden

De har några riktigt attraktiva erbjudanden just nu på elavtalen:

  • Samlingserbjudande: Teckna elavtal hos Bixia för hus och sommarhus och få 50 % rabatt på månadsavgiften i 2 år, värde 960 kr.
  • Student och seniorerbjudande: 25 % rabatt på månadsavgiften i 36 månader, värde 360 kr.

 

Endast förnybar el

Förutom riktigt bra elavtal så är elen även 100 % förnybar och kommer från antingen sol, vind eller vattenkraft. Oavsett vilket avtal du väljer så bidrar du därmed till en mer hållbar miljö. Förutom detta så fokuserar Bixia även på att köpa in lokalproducerad el. För att bidra ännu mer till miljön så avsätter de även varje månad en summa per kund till ”Bixia miljöfond” som fördelas till projekt för miljön.

 

Bixia har schysst elhandel

En annan anledning till att välja Bixia är att de har certifieringen Schysst elhandel. Detta innebär att de genomgått hårda tester för att se till att de är transparenta och ett tryggt bolag för kunderna. Det är ytterst få elbolag som har denna certifieringen som utfärdas av Energiföretagen Sverige, vilket gör det till en stor fördel.

 

Vad andra säger om Bixia (omdömen)

Vi har genomfört en undersökning och kontrollerat vad andra säger om Bixia. Viktigt innan vi presenterar siffrorna är att veta att elbolag generellt har väldigt låga betyg. Hos TrustPilot har Bixia 2,5 av 5 i omdöme. Många användare klagar på de dyra priserna som medföljt med Bixia Framtid som är deras förvaltade elavtal. Enligt många kunder har experterna som ska köpa in elen misslyckats helt, vilket resulterat i att de fått extremt höga elkostnader. Därmed så har elavtalet fått en motsatt effekt och istället varit dyrare än det rörliga elavtalet.

 

Fler tjänster från Bixia

Förutom att endast erbjuda vanlig elavtal så kan du även få hjälp med laddbox till elbilen och solceller. De hjälper till med att hitta en lämplig laddbox och sedan installera den hemma hos dig.

När det kommer till solceller kan du få hjälp med att både köpa solceller till din bostad men även försäljning. Bixia köper nämligen gärna in din överskottsel från dina solpaneler.