Greenely - Läs omdöme 2024
Hoppa till innehåll
Greenely logo

Greenely

Greenely är morgondagens elbolag som erbjuder transparenta och smarta elavtal för alla hushåll i hela Sverige. Vi har allra mest uppskattat deras finess och coolhet när det kommer till informativ app.

Uppdaterad av: Torbjörn Andersson den 20 maj 2024

TrustPilot betyg: 4/5
Elfons betyg: 4,5/5
Teckna online: Smidigt och enkelt
Antal elavtal: 1 st

Få de första 6 månaderna med Greenely helt fria från fasta avgifter (månadsavgift). Värdet utav erbjudandet är 414 kr och efter 6 månader ligger månadsavgiften på 69 kr.

Hämta erbjudande

Om Greenely

Greenely är ett community för moderna elkonsumenter. De lanserades 2017 som en applikation och är idag en av Sveriges största. 2018 lanserades deras egna elavtal och man förser användare med el till självkostnadspris.

Förutom elavtalen har de även en funktion i att hjälpa dig ta kontrollen över din el. Så att du spenderar mindre och därmed effektiverar dina fakturor.

 

Smarta funktioner

Det som får Greenely att sticka ut gentemot sina konkurrenter är de moderna funktionerna. Till exempel kan du som har en elbil spara upp till 50 % av laddningskostnaderna genom smart elbilsladdning. Då laddas bilen under de billigaste timmarna under dygnet – helt automatiskt via appen.

Genom ”smart styrning” hjälper Greenely dig även att minska på kostnaderna för uppvärmningen av hemmet. Du kan enkelt ansluta hemmets uppvärmning till appen vilket gör att kostnaderna styrs mot de billigare timmarna på dygnet. Uppvärmningen sköter Greenely helt automatiskt sedan och du kan njuta av lägre uppvärmningskostnader.

 

Hållbart och miljövänligt

En annan viktig aspekt för Greenely är hållbarhet och miljön. Du som kund kan därför vara säker på att all el är 100 % förnybar. Tidigare har dessutom elen varit märkt med bra miljöval som är en mycket omtalad certifiering. Numera har de dock pausat detta samarbetet för att kunna pressa priserna.

 

Greenely timpris elavtal

Det finns endast ett elavtal att välja mellan vilket är timpriset. Fördelarna med detta är att du kan anpassa förbrukningen till när elen är som billigast. Samtidigt så tar de inte ut något påslag på elpriset utan istället tillkommer en fast månadsavgift på 49 kr.

Applikationen ger dig samtidigt full koll över din förbrukning och du kan därmed enklare sänka din förbrukning. Det är även viktigt att du håller koll på spotpriset, eftersom du har timpris med Greenely. Därför så kan du se både dagens och morgondagens spotpriser enkelt i appen.

Men allt behöver du inte själv hålla koll på med Greenelys automatiska optimering för uppvärmningen och laddningen av elbilen. Resten är det dock viktigt att du ständigt håller koll på, eftersom elpriset kan svänga kraftigt. Förbrukar du mycket el när den är som dyrast under dagen så kan det därmed bli mycket dyrt.

Just nu med koden ”6moff” får du 6 månaders fri månadsavgift och sparar 414 kr!

 

Fördelar

Fördelarna med Greenely är att du får ett modernt elavtal som hjälper dig optimera elförbrukningen på ett smart sätt. Samtidigt erbjuder de förnybar el och har konkurrenskraftiga priser jämfört med andra timpris elavtal.

  • Smart elbilsladdning
  • Smart uppvärmning
  • Övervaka och sälj el från solceller
  • Billigt elavtal
  • Förnybar el

 

Vilka nackdelar har Greenely?

Nackdelarna med Greenely är bland annat att de endast har timpris som kräver att du håller koll på spotpriset på el varje dag. Utöver detta så har de även som vi nämner i rubriken fått en del dåliga omdömen den senaste tiden på grund av dolda avgifter. De bakar in påslaget i elpriset som sedan syns i elfakturan, medan de marknadsför sig som ett elavtal utan påslag. Dock har de nyligen ändrat vilka faktorer som påverkar påslaget och numera så är det endast elområdet som spelar roll.

  • Endast timpris
  • Dolda avgifter enligt många kunder

 

Omdömen på Greenely

Ett annan bra sak med Greenely är att de har oerhört bra omdömen från sina kunder. Elbolagen har generellt sett mycket dåliga omdömen och brukar ha runt 2/5 på Trustpilot i betyg. Greenely har däremot hela 4,1/5 på Trustpilot baserat på 1093 omdömen.

Kunderna lyfter fram appen som en stor fördel där du enkelt kan kontrollera hela ditt elavtal. Däremot finns det på senaste även en del missnöjda kunder som lämnar dåliga recensioner. Samtliga av dessa påpekar en sak – att Greenely har lagt på påslag på elavtalen trots att det marknadsförs som ett ”elavtal utan påslag”. Detta konstaterades även nyligen av Realtids granskning som visar att Greenely bakar in påslaget så att det inte syns.

Greenely hjälper dig med solceller

Om du har solceller och producerar mer elektricitet än du förbrukar kan du sälja överskottet. Försäljningen kan Greenely hjälpa dig med och detta underlättar processen mycket. Däremot så påpekar en del kunder att ersättningen för egenproduktionen är låg gentemot konkurrenter.

Efter att kollat upp detta kan vi även säga att den är lägre än de bästa ersättningarna men generellt sett ligger på en rimlig nivå. Samtidigt får du en bra översikt kring produktionen och andra viktiga insikter i applikationen.

Utöver att hjälpa dig sälja överskottsel från solcellerna så kan även Greenely hjälpa dig övervaka solcellerna. Du kan enkelt koppla din växelriktare till appen och följa din produktion samt granska historik.