Fortum

Fortum är ett stort internationellt elbolag med rötterna i Finland. I Sverige har de en stor marknadsandel och levererar till hela landet.

Byt till Fortum →
Fortum logo
  • 100% fossilfritt
  • Prisgaranti
  • Online-rabatt
Månadsavgift: 35 kr
Uppsägningstid: 2 mån

Omdöme

Fortum (Sverige) har 330 recensioner och ett genomsnittligt betyg på 1,5 hos TrustPilot. Jämfört med andra elbolag i branschen är detta inte jätte lågt. Det är dock heller inte högt men det som sker ofta med elavtal är att endast de missnöjda ger omdömen. Anledningen att flera elbolag har låga betyg är också att kunderna blir missnöjda av prishöjningar som skett på senaste.

 

100 % fossilfri el

Oavsett vilket elavtal du väljer hos Fortum så kan du vara säker på att det är 100 % fossilfri el. Antingen kommer elen från vattenkraft, solkraft, vindkraft eller kärnkraft. Tillskillnad från elavtal med förnybar el ingår här även kärnkraften.

 

Olika elavtal

Fortum passar även de allra flesta då de erbjuder fast, timpris eller rörligt elpris att välja mellan. Just nu ger alla avtalen dig fri årsavgift första året!

Fortums rörliga elavtal

Det rörliga elpriset är det som de flesta kunderna väljer och det som skall vara billigast över tid. Avtalet har ingen bindningstid och som sagt är det endast fossilfri el. Den fasta avgiften är 49 kr per månad och påslaget är 4,70 öre/kWh.

På både det vanliga rörliga elpriset och timpriset är bindningstiden 0 månader och uppsägningstiden 2 månader.

Timpris från Fortum

Vill du ha möjligheten till att optimera din förbrukning utefter elpriset rörelser passar timpris. Då får du elpriset som gäller på elbörsen just den timmen då du förbrukar det. Här är också månadsavgiften ligger på 49 kr/månad och påslaget 4,70 öre/kWh.

Fortums fasta elpris

Med ett fast elpris så behöver du inte oroa dig för det skiftande elpriset eftersom du betalar ett fast kWh pris. Vilket kan vara en lättnad om du har stor elförbrukning då det annars finns en risk för stora oväntade kostnader.