Eon - Omdöme & Recension uppdaterad 2024
Hoppa till innehåll
Eon logo

Eon

Eon är ett av Sveriges populäraste elbolag och har kunder över hela Sverige. På denna sida kommer vi att samla omdömen, ge dig information om priser samt berätta annat som kan vara bra veta innan du tecknar ett nytt avtal.

Uppdaterad av: Torbjörn Andersson den 31 december 2023

TrustPilot betyg: 1,3/5
Elfons betyg: 3/5
Teckna online: Smidigt
Antal elavtal: 3 st

Elfons omdöme på Eon

Eon är enligt vår undersökning en pålitlig, seriös och trygg partner när det kommer till leverans av el. De har på senaste tiden haft dåliga omdömen men med en lite noggrannare kontroll ser vi att de endast beror på den senaste tidens ökade priser, vilket drabbat alla samt inte beror på Eon.

Omdömen från kunder

Eon har 1,4 av 5 i betyg hos TrustPilot. Det är 89 % som tycker att Eon är mycket dåliga. Dessa recensioner bör tas med allvar men också så har elbolag fått väldigt mycket dåliga omdömen i samband med att priserna steg kraftigt under 2022.

Är du ute efter ett elbolag med en högre kundnöjdhet kan vi rekommendera Cheap Energy. De har 4,4/5 i betyg hos en liknande omdömes-tjänst som kallas för Reco.

Utöver de dåliga omdömena så har inte heller Eon några attraktiva kampanjer aktiva. På denna front så sticker de ut negativt till skillnad från de andra större elbolagen. Du kan just nu spara över 1000 kr hos flera elbolag som ny kund under första året, läs mer om kampanjer på elavtal här.

 

Förmåner för kunder

För dig som kund så erbjuder Eon specifika förmåner och rabatter. Det är oftast rabatt hos välkända märken och kampanjer du får ta del av. Rabatterna uppdateras löpande och det gäller att hålla koll i appen. Det som är unikt med Eon förmåner till kunderna är att de inte endast har en kampanj på själva elavtalet. Utan även rabatter hos företag som erbjuder andra elprodukter och liknande.

Här är exempel på rabatter som är aktiva just nu:

  • 2000 kr rabatt på värmepump
  • 500 kr rabatt på laddbox
  • 20 % rabatt på att ladda på vägen
  • Spotpris + 20 öre/kWh du säljer från solceller till Eon

 

Välj elavtal hos Eon

Beroende på hur mycket du förbrukar och hur du är som person passar olika elavtal olika bra. Alla avtal ger dig förnybar el och du hjälper därmed att bidra till mindre klimatpåverkan. Du kan även kontrollera och övervaka ditt elavtal och elanvändningen smidigt och enkelt via Eon appen.

Dessa elavtal går att teckna genom Eon:

Fast elavtal

Det fasta elavtalet ger dig trygghet och inga oväntade utgifter under bindningstiden. Vad det kostar skiljer sig beroende på när du binder elavtalet men månadsavgiften är fast och är 50 kr.

Utöver det vanliga fasta elavtalet kan du även välja ett fast vinterpris som går ut på att du har fast elpris under 3-4 månader när det är vinter. Då tenderar elpriserna att sticka i höjden och därför kan det vara fördelaktigt att ha ett bundit pris under dessa månader. Däremot kan du behöva betala en hög premie för att få fast elpris under just dessa månader, vilket kan göra det ovärt.

Rörligt elavtal

Rörligt elpris är det som har historiskt varit billigast och Eon erbjuder självklart även ett elavtal med rörligt elpris. Elavtalet har en månadsavgift på 55 kr och ett påslag på 6 öre/kWh. Avgifterna är ganska rimliga men ligger något högre än snittet enligt oss. Vissa elavtal har till och med endast en månadsavgift på liknande nivå och inget påslag alls.

Timpris

Till sist kan du även teckna timpris hos Eon. Avgifterna på timpriset är identiska med det rörliga elavtalet, det vill säga 55 kr i månadsavgift och 6 öre/kWh i påslag. Det som skiljer sig är att du betalar det priset på elen som är på elbörsen när du förbrukar den.

 

Eon Elna

En smart tilläggstjänst hos Eon är Eon Elna som övervakar och håller koll på din förbrukning dygnet runt. Utifrån analyseringen kan du sedan veta hur du ska agera för att sänka elförbrukningen aktivt. Installeringen av Elna sker enkelt genom att sätta in Elna-dongeln i din elmätare.