Kärnfull Energi

Vi har nu tagit oss en närmare titt på Kärnfull Energi som är ett elbolag från Göteborg. Elbolaget skiljer sig från konkurrenterna genom att erbjuda energi 100 % ifrån kärnkraft.

Byt till Kärnfull Energi →
Kärnfull Energi logo
  • 100 % fossilfri el
  • Välj timpris
  • Stödjer forskning
Månadsavgift: 39 kr
Uppsägningstid: 1 mån

Hur fungerar Kärnfulls elavtal?

Elavtalet som de erbjuder är rörligt timpris på el. Vilket innebär att du kan välja att förbruka el under dygnets billigaste timmar. Något som är mycket effektivt med dagens volatila och höga elpriser. Avtalet har ingen bindningstid och endast en månadsuppsägningstid.

Påslag och pris

Påslaget är 1,95 öre per kWh vilket är mycket lågt sett till konkurrenternas påslag. Dock tillkommer ännu en avgift på 1,25 öre per kWh för att garantera att det är svensk kärnkraft och täcka forskningsstöd. Det totala påslaget blir därmed 3 öre/kWh men detta är fortfarande mycket lågt.

Utöver påslaget så är det även en fast avgift på 39 kr varje månad för avtalet. Detta är något som de flesta elhandlarna har och är till för att täcka kostnaderna företaget har.

Endast kärnkraft

Precis som du kanske förstått genom namnet så har kärnfull endast kärnkraft. Detta innebär att du får fossilfri el och du kan även välja ett specifikt kärnkraftverk där elen ska komma ifrån. Fossilfri el är ett mer miljövänligt alternativ än fossila bränslen och används allt mer i Sverige idag.

 

Kundtjänst och omdöme

En annan stor fördel är att Kärnfull har mycket hjälpsam och snabb kundtjänst. Vilket är något som märks om man kollar på omdömen genom Trustpilot. Där Kärnfull har 4,8/5 i betyg av 56 omdömen vilket är betydligt högre än de flesta konkurrenterna. Konkurrenterna ligger ofta mellan 1-3/5 i betyg och att Kärnfull har nästan 5/5 är mycket imponerande. Detta är ett tecken på att de har mycket nöjda kunder och är ett seriöst företag.

 

Stötta forskningen

Som sagt tillkommer en extra avgift på 1,25 öre per kWh för bland annat forskningsstöd. Kärnkraften är något som Kärnfull tror på och vill därför vara med och utveckla forskningen för framtiden.

 

Har Kärnfull elavtal till företag?

De har inga elavtal på hemsidan för företag men det står att företag ska ta kontakt via foretag@karnfull.se. Då får man ett elavtal utifrån sin egna förbrukning och behov. Kärnfull erbjuder alltså elavtal till företag också men främst privatpersoner.