Telge Energi - Läs omdöme 2024
Hoppa till innehåll
Telge Energi logo

Telge Energi

Telge Energi är mångas favorit, dels på grund av sin storlek men också bra priser. De har genomgående schyssta erbjudanden och bra omdömen från flera olika håll.

Uppdaterad av: Torbjörn Andersson den 31 december 2023

TrustPilot betyg: 2,4/5
Elfons betyg: 4/5
Teckna online: Ja (5 min)
Antal elavtal: 4 st

Ta del av Telge Energis senaste erbjudande med 1 års fri avgift till ett värde av 588 kr.

Hämta erbjudande

Elfons omdöme på Telge Energi

Telge Energi är för många ett nytt elbolag och det finns inte så många omdömen att gå på. Hos TrustPilot finns det till exempel endast 23 recensioner och snittbetyget är 1.8. Hos Reco finns endast 5 röster och betyget är 2,4 av 5. Vi har tagit reda på mer om Telge Energi och vilka fördelarna och nackdelarna är. Läs vår recension & omdöme nedan:

 

Elavtal hos Telge Energi

Det finns något för alla hos Telge Energi då de har massor av olika elavtal att välja mellan. Det som blivit alltmer populärt på det senaste har varit det timbaserade elavtalet, men nedan kan du hitta alla elavtal:

  • Rörligt elpris
  • Tryggt elavtal
  • Timpris

 

Tryggt Elavtal

Att du kan välja ett ”tryggt elavtal” är det som skiljer Telge Energis elavtal från andra elbolag mest. Det trygga elavtalet går ut på att Telge gör prissäkringar åt dig hela tiden för att minska svängningarna. På grund av detta består då elpriset av två delar: en del som redan är säkrad sedan tidigare och sen en del med rörligt elpris. Resultatet blir att du missar både toppar och dalar och får ett mer jämnare pris.

Elpriset blir alltså mer stabilt och det passar därför dig som vill kunna göra en mer säker budget för varje månad. Eller om din ekonomi inte tillåter väsentligt högre elräkningar särskilda månader.

Timpris och rörligt elpris

Avgifterna är samma på timpriset och det rörliga elavtalet. Det är först en fast avgift på 45 kr/månad, vilket brukar finnas hos de flesta elbolagen. Utöver det så ligger påslaget på 5 öre/kWh och det anser vi vara en normal nivå.

Timpriset och det rörliga elavtalet har heller inga bindningstider och uppsägningstiden är 1 månad.

Du kan inte binda elpriset

Är du ute efter att binda elavtalet är Telge Energi inte elbolaget för dig. De har nämligen inga fasta elavtal för tillfället. Istället rekommenderar vi till dig som vill binda elpriset att skaffa ett elavtal hos till exempel Svealands Elbolag som har fastpris garanti.

 

Få rabatt på elavtalet

Just nu har Telge Energi ett riktigt bra erbjudande för dig som ny kund. Du får nämligen hela 12 månadsavgifter helt gratis och månadsavgiften är 49 kr, vilket ger ett värde på 588 kr. Jämfört med andra kampanjer är det en bra rabatt och särskilt med tanke på att elavtalet även utan kampanj har relativt låga avgifter.

 

Fördelar med Telge Energi

Så varför ska man egentligen välja Telge Energi som elbolag? Vi har samlat de främsta fördelarna i en lista nedan:

  • 100 % förnybar el
  • Bra kampanj
  • Goda omdömen
  • Förvaltat elavtal finns

 

Vem passar det till?

Sammanfattningsvis anser vi att Telge Energi utifrån fördelarna passar bra först och främst till dig som vill ha ett mer stabilt elpris, genom det trygga elavtalet. Men även till dig som vill ha ett vanligt rörligt elavtal eller ett timpris och samtidigt spara lite extra pengar via kampanjen. Speciellt om du värnar om miljön och vill ha förnybar el, utan att behöva betala något extra.