Skellefteå Kraft - Läs omdöme 2024
Hoppa till innehåll
Skellefteå Kraft logo

Skellefteå Kraft

Skellefteå Kraft är ett traditionellt elbolag med anknytningar till norra Sverige. De har genom roliga och sparsamma TV-reklamer charmat svenska folket och levererar idag el till stora delar av landet. I vår recension kan du läsa allt om pris och omdöme.

Uppdaterad av: Torbjörn Andersson den 31 december 2023

TrustPilot betyg: 4,5/5 (Reco)
Elfons betyg: 4,5/5
Teckna online: Snabbt och smidigt
Antal elavtal: 5 st

Hos Skellefteå Kraft får du nu fri månadsavgift i 9 månader (värde 405 kr) + rabatt på 7,5 öre/kWh du förbrukar. För en vanlig villa som förbrukar runt 20 000 kWh per år uppgår värdet utav erbjudandet till hela 1530 kr.

Hämta erbjudande

Om Skellefteå Kraft

Skellefteå Kraft ägs av Skellefteå Kommun och har som syfte och mål att trygga regionens el. Lönsamheten och vinst används för att skapa värde genom hela kommunen och värdekedjan.

Annars är Skellefteå Kraft en av de allra största producenterna i Sverige och de fokuserar på Norra Sverige.

 

Elfons recension på Skellefteå Kraft

En av de populäraste delarna i Skellefteå Kraft är deras roliga TV-kampanjer! Men, de har också rimliga månadsavgifter, bra påslag och bra kundtjänst. Användare är generellt nöjda och recensioner plus omdömen är mycket positiva. Läs vidare på vår recension nedan och ta reda på om det passar dig!

 

Välj elavtal hos Skellefteå Kraft

Skellefteå Kraft erbjuder endast elavtal som är 100 % förnybara. De elavtal som går att välja mellan som kund är fast och rörligt elavtal samt timpris. Väljer du det rörliga elavtalet får du genom vår länk el till inköpspris och fri månadsavgift de första 9 månaderna!

Rörligt och timprisavtal

Det vanligaste elavtalet hos Skellefteå Kraft är ”rörligt elpris obundet” och det är ett vanligt rörligt elpris som även går att få till timpris. Månadsavgiften är 45 kr och påslaget 6 öre/kWh du förbrukar, vilket är relativt normala avgifter.

Fast elpris

När du väljer ett fast elpris kan du binda elavtalet i antingen 1, 2 eller 3 år hos Skellefteå Kraft. Här är månadsavgiften också 45 kr men den totala kostnaden varierar beroende på när du binder elavtalet.

 

Fördelar med elavtalen

Se de främsta fördelarna med Skellefteå Krafts elavtal i listan nedan:

  • Bra kampanj just nu (värde upp till 1530 kr)
  • 100 % förnybar el
  • Normala avgifter
  • Bra omdömen

 

Skellefteå Kraft Kampanj just nu!

Just nu erbjuder Skellefteå Kraft en av de bästa om inte det bästa elavtal erbjudandet. Kampanjen ger dig som ny kund med vår länk 7,5 öre/kWh i rabatt de första 9 månaderna samt fri månadsavgift första 9 månaderna. Du får alltså både rabatt på varje kWh du förbrukar och den fasta avgiften, vilket är ovanligt. Värdet av erbjudandet beror på hur mycket du förbrukar och för ett genomsnittligt hushåll är värdet 1530 kr.

 

Omdömen från kunder

På Trustpilot har Skellefteå Kraft 2,2/5 i omdöme baserat på endast 28 omdömen. Det är ett lågt betyg men inte något som sticker ut jämfört med andra elbolag. Viktigt att notera är att betyget endast består av 28 omdömen, vilket gör att du inte kan dra en generell slutsats ifrån det.

Istället har vi i detta fallet kollat på en annan oberoende hemsida för omdömen där Skellefteå Kraft har fler omdömen. Nämligen Reco som har runt 5200 omdömen på Skellefteå Kraft och sammanlagt ett betyg på 4,5/5. För att vara ett elbolag är det ett extremt bra betyg. De flesta omdömena är antingen 4/5 eller 5/5 och kunderna påpekar att kundservicen är hjälpsam och villkoren bra.