Vattenfall

Vattenfall är ett av Sveriges största elbolag och har, som ganska unikt, även egen tillverkning av el genom vattenkrafter. På internet finns goda omdömen och vi på Elfons kan starkt rekommendera Vattenfall som din nya leverantör.

Byt till Vattenfall →
Vattenfall logo
  • Klart på några minuter
  • Stödjer fossilfri framtid
  • Stora och omtyckta
Månadsavgift:
Uppsägningstid: 1 månad

Omdöme

Vattenfall har ett omdöme på 1,4 av 5 via 320 recensioner i skrivande stund. 15% av omdömena är utmärkta och 70% mycket dåligt. Det är många negativa omdömen om de stigande priserna, vilket direkt inte är något som Vattenfall har påverkat. Därför kan vi förutsätta att Vattenfall inte är riktigt förtjänta detta dåliga betyg men det säger ändå något.

 

Avtal att välja på hos Vattenfall

Hos Vattenfall går det att välja bland de vanligaste elavtalen: fast elavtal, rörligt elavtal och timpris.

Oavsett vilket avtal du väljer så är elen 100 % fossilfri vilket betyder att den kommer från sol, vind, vatten eller kärnkraft.

Rörliga elpriset

De rörliga elpriset är det som är vanligast och de flesta har men för dig som vill minska riskerna finns det fasta avtalet också. För det rörliga elavtalet är påslaget 6 öre/kWh du förbrukar och första 12 månaderna får du 4,50 öre/kWh i rabatt.

Det tillkommer också en ”elcertifikatsavgift” på 1,40 öre/kWh som är till för att stimulera andelen förnybar el, denna tillkommer också på timpriset.

Timprisavtal

Med det timbaserade elpriset betalar du så mycket som elen kostar när du förbrukar den. Vilket innebär att du kan utnyttja de timmar då elpriset är lägre än vanligt till skillnad från de andra avtalen. Avgifterna är likadana som för det rörliga elpriset.

Fast elpris

Näst vanligast hos Vattenfall är de fasta elavtalen som allt fler vill åt vid ökade elpriser. Här är årsavgiften 480 kr/år och den totala kostnaden/kWh varierar beroende på hur länge du binder elavtalet.

 

Hur bra är kundservice?

Det mesta kring elavtalet går att själv hantera under ”mina sidor” hos vattenfall. Ifall du inte hittar det du söker hjälper deras hemsida dig även genom de vanligaste problemen. Hittade du trots detta inte det du söker och behöver mer hjälp går det att få hjälp över telefon under vardagarna.

 

Vattenfalls kampanj

Just nu erbjuder Vattenfall dig som tecknar ett elavtal en kampanj som ger dig ett par skidglasögon. Värdet är 1299 kr och utöver detta så får du som sagt 4,50 öre/kWh i rabatt de första 12 månaderna på rörliga och timbaserade elavtal.