Dogood El - Recension 2024
Hoppa till innehåll
Dogood El logo

Dogood El

DoGood El är ett relativt nytt elbolag som etablerat sig på marknaden. De erbjuder antingen 100 % förnybar eller fossilfri el beroende på vad du föredrar och har flertalet smarta funktioner. Dock så har de en del dåliga omdömen och därför ska vi nedan ta reda på om de är seriösa aktörer!

Läs hela vår recension nedan:

Uppdaterad av: Torbjörn Andersson den 31 december 2023

TrustPilot betyg: 2,1/5
Elfons betyg: 4/5
Teckna online: Snabbt och smidigt
Antal elavtal: 1 st

Vilka elavtal erbjuder DoGood El?

Som privatperson går det att välja mellan antingen ett rörligt elpris vilket är det vanligaste eller ett timpris. Är du sugen på att optimera elförbrukningen och sänka elkostnaden är timavtalet något för dig. Annars är det rörliga avtalet även ett bra alternativ för dig som vill vara mer passiv.

Det enda som saknas hos DoGood är ett fast elpris för ett elavtal. Men som tur är så väljer allt fler ett rörligt elavtal och det kan anses som en fördel att de fokuserar på endast dessa få avtal. Då kan de lägga mer tid och göra några avtal grymma istället för att erbjuda flera fast av sämre kvalitet.

  • Rörligt elavtal
  • Timpris

 

Hur är avgifterna?

Avgifterna är mycket låga för avtalet. Till att börja med så är månadsavgiften endast 25 kr vilket är betydligt lägre än andra elbolag som brukar ha runt 40-70 kr/månad. Med en månadsavgift på 25 kr så blir årsavgiften 300 kr. Nu pågår dock en kampanj som ger dig som ny kund gratis årsavgift.

Utöver det så tillkommer ett påslag som ligger på 2 öre/kWh du förbrukar. Detta är även mycket lågt till skillnad från många andra elbolag som brukar ha påslag på runt 5-8 öre/kWh.

Vem passar DoGood El för?

Att påslaget är lågt är en mycket stor fördel för dig som har en stor elförbrukning då den kostnaden är förknippad med förbrukningen. Samtidigt är den låga månadsavgiften en stor fördel för dig som har en lägre elförbrukning. Med detta sagt så anser vi att deras elavtal passar de allra flesta.

Uppsägning och bindningstid

Är du inte nöjd med ditt avtal och vill avsluta det finns en uppsägningstid på 1 månad. Det är alltså en mycket kort uppsägningstid vilket är en klar fördel.

DoGood El erbjudande

Just nu så har DoGood El ett erbjudande på elavtalet som gör att du får första årets månadsavgifter gratis. Månadsavgiften är 25 kr vilket innebär att erbjudandet har ett värd på 300 kr.

 

Välj mellan förnybar eller fossilfri el

För ditt elavtal hos DoGood El kan du välja antingen mellan förnybar eller fossilfri el. Båda dessa alternativ är miljövänliga och orsakar inga större utsläpp. Skillnaden är att det även inkluderar kärnkraft om du väljer det fossilfria avtalet, vilket gör det något billigare än det andra. Väljer du det förnybara alternativet får de endast el från sol, vind och vattenkraft.

 

Handla på GoodStore

De har även sin egna e-handel med smarta elprodukter. Du kan till exempel köpa en laddstation till elbilen eller en smart dammsugare till hemmet. Det finns troligen något för dig och fokuset ligger som sagt på smarta elprodukter.

När du som ny kund skaffar ett elavtal hos DoGood El får du även 500 kr i presentkort att handla för hos GoodStore.

 

Sänk elkostnaden med Elfonden Relaxa

En annan anledning till att välja DoGood El är Elfonden Relaxa. Genom denna så ser experter till att jämna ut elprisets rörelser och skapar lägre elpris för dig. Historiskt sett så har Relaxa gett billigare elpriser 75 % av tiden. Dock finns det ingen garanti på att elpriset ska bli lägre med Relaxa men det ser bra ut när man kollar på historiken.

 

Vilka fördelar finns?

Fördelarna är att DoGood El har ett lågt påslag och en låg månadsavgift, vilket gör det till ett billigt elavtal. De har även en kampanj aktiv just nu som ger dig första årets månadsavgifter helt gratis.

  • Lågt påslag
  • Låg månadsavgift
  • Förnybar eller fossilfri el
  • Relaxa förvaltat elpris
  • Fri månadsavgift i ett år

 

Nackdelar med Dogood El

Alla elbolag har sina nackdelar också och hos Dogood är de bristfällig information och dåliga omdömen. Vi går igenom dessa noggrannare nedan:

Bristfällig information

En nackdel med elbolaget är att det finns bristfälligt med information kring deras elavtal. Genom att kolla på hemsidan är det mycket svårt att hitta priser som påslag och månadsavgift samt villkoren. Vi anser dock inte att de har något att gömma men det är en nackdel att det inte går att hitta informationen smidigt.

Dåliga omdömen

Hos Trustpilot har de endast 2,4/5 i betyg och det finns ett generellt tema bland omdömena. Kund efter kund har fått uppleva att deras elavtal sålts vidare till ett annat elbolag. På grund av detta så har deras villkor ändrats och vissa har åkt på rejäla prisökningar. DoGood har heller inte följt avtalet för avgifter och villkor enligt ett flertal kunder. Vid kontakt med kundservice så får kunderna heller ingen vidare hjälp.

Baserat på omdömena och att de säljer vidare sina kunder till andra elbolag utan deras medvetande så anser vi att de är oseriösa aktörer. Du bör därför tänka igenom noggrant innan du skaffar ett elavtal hos DoGood El. Istället rekommenderar vi en seriös aktör som till exempel Kärnfull Energi som har hela 4,7/5 i betyg hos Trustpilot.