Energi2 - Omdöme & Recension uppdaterad 2024
Hoppa till innehåll
Energi2 logo

Energi2

Energi2 är ett elbolag som nischar sig mot företag som söker billig el. De erbjuder alltid en så kallad prisgaranti till sina kunder, vilket innebär att de matchar konkurrenternas priser.

Uppdaterad av: Torbjörn Andersson den 31 december 2023

TrustPilot betyg: Inga betyg
Elfons betyg: 4,8/5
Teckna online: Snabbt och lätt
Antal elavtal: 2 st

Prisgaranti hos Energi2

Många väljer ett nytt elbolag om de får ett förmånligare pris än det nuvarande. Energi2 erbjuder därför prisgaranti och ger alltid 1 öre/kWh billigare än du hittar på ett annat ställe. Detta gäller endast de fasta elavtalen och därför passar Energi2 bra till dig som vill binda elavtalet för ditt företag.

Enligt oss på Elfons är detta ett riktigt elavtal för företag om ni är ute efter ett fast elpris. Speciellt i dessa tider när elpriset är alltmer volatilt.

 

Elavtal hos Energi2

Som sagt är Energi2 nischade mot elavtal för företag och erbjuder både rörliga och fasta elavtal. Du kan läsa mer om dessa nedan:

Rörligt elpris

Det rörliga elpriset är utan månadsavgift och har ett påslag på 10,90 öre/kWh. Påslaget är alltså relativt högt men en fördel är att det inte finns någon fast avgift. Detta gör att det passar bra till företag som har lägre förbrukning. Är ni ett större företag rekommenderar vi istället ett elavtal genom Fortum, som har lägre påslag. De har även just nu ett riktigt bra erbjudande som gör att ni sparar årsavgiften första året, du kan läsa mer om erbjudandet här.

Bindningstiden på det rörliga elavtalet är 0 månader men uppsägningstiden hela 6 månader. Detta är en mycket lång uppsägningstid och därför bör du fundera noggrant innan du tecknar ett elavtal hos Energi2.

Fast elpris

Det fasta elpriset har heller ingen fast månadsavgift och hur mycket priset blir per kWh skiljer sig åt mellan perioden du binder elavtalet under. Vi har nedan samlat priser över vad det kostar ett binda elavtalet under 1-3 år (2023-02-21):

  • 1 år fastprisavtal 159.00 öre/kWh ex moms
  • 2 år fastprisavtal 179.00 öre/kWh ex moms
  • 3 år fastprisavtal 144.00 öre/kWh ex moms

 

Vart kommer elen ifrån?

Energi2 köper endast in el som kommer ifrån Norden och är fossilfri. Det är en fördel att de inte har någon el från fossila bränslen men samtidigt synd att de inte erbjuder förnybar el.

Få samfaktura

De hjälper dig även att få både elnätsbolagets faktura och deras faktura på samma faktura. Detta kallas för samfaktura och innebär att du får allt samlat på en och samma faktura. En fördel för företag då det blir enklare att hålla koll på hur stor kostnaden för elen är.

 

Omdöme på Energi 2

När vi kom in på hemsidan så märktes vi snabbt att det saknades information kring elavtalen. Dock fanns det en chatt-funktion som fungerade utmärkt. Vi fick snabbt hjälp med all information som behövdes och prisförslag för olika förbrukning. Kundtjänsten anser vi därför vara mycket bra enligt oss på Elfons.

Det går inte att hitta några gamla omdömen från tidigare kunder på Energi2, vilket är tråkigt. Vanligtvis brukar detta vara en bra vägledning för att se om elavtalen fungerar som de ska.