Godel

Ett välkänt elbolag som erbjuder miljövänlig el och ger en del av vinsten till välgörenhet. Det är ett hållbart val som samtidigt är mycket konkurrenskraftigt och har riktigt schyssta villkor.

Byt till Godel →
Godel logo
  • Ingen uppsägningstid
  • Låg månadsavgift
  • Lågt påslag
Månadsavgift: 25 kr
Uppsägningstid: Ingen

Godel elavtal

Godel fokuserar på två stycken elavtal och det är rörligt och timpris. Det rörliga elpriset är ett vanligt rörligt elavtal som justeras månadsvis beroende på Nord Pools elpris. Timpriset ger dig en möjlighet att optimera förbrukningen och spara in lite extra pengar. Det är samma avgifter för avtalen och nedan kan du se de:

Avgifter

Avtalet har en fast avgift på 25 kr per månad så årsavgiften blir 300 kr. Detta är en låg fast avgift jämfört med andra elbolag som brukar ha runt 50 kr i månadsavgift. Påslaget är också mycket lågt på 2,5 öre/kWh du förbrukar. För att vara ett såpass hållbart val med miljövänlig el så är avgifter mycket låga. Hos många andra gröna elbolag så sticker avgifterna för att täcka upp för de kostnader som det medför. Att Godel erbjuder ett miljövänligt alternativ samtidigt som de håller nere avgifterna är en stor fördel.

Uppsägningstid

Det finns varken bindingstid eller uppsägningstid på elavtal hos Godel. Detta tyder på att de är nöjda med sina elavtal och tror på att kunderna kommer stanna. Samtidigt blir det mycket enkelt för dig som inte är nöjd att byta avtal direkt utan något krångel. Vanligtvis brukar det finns en uppsägningstid på runt 1-2 månader på de flesta elavtalen.

 

Godel har bara 100 % förnybar el

I både det rörliga elavtalet och timprisavtalet ingår det gratis 100 % förnybar el. Detta innebär att elen kommer från sol, vind och vattenkraft vilket gör den miljövänlig. Det har dock blivit allt mer vanligt att detta erbjuds kostnadsfritt och det finns nu med i en hel del elavtal.

Bra miljöval

Som sagt är förnybar el något som många elavtal erbjuder och det gör inte att Godel sticker ut därför. Men de har dessutom märkningen ”Bra Miljöval” på sin el, vilket är något väldigt få har. Ofta går detta att välja till mot en kostnad som kan vara så hög som upp till 10 öre/kWh du förbrukar. Detta då de ställer höga krav på hur elen produceras och vartifrån den kommer. Att detta ingår helt kostnadsfritt i elavtalen från Godel är en mycket stor fördel. Samtidigt har inte övriga avgifter som månadsavgiften höjts. Ibland uppger elbolagen till exempel att det är gratis med förnybar el men de räknar bara in det i månadsavgiften. Detta kan man säkerställa att Godel inte gör på samma sätt då de har låga avgifter.

Högst anseende inom elbolagen

Enligt Kantar Public som är en marknadsundersökare har även Godel högst anseende bland elbolagen och rankar i toppen av listan. Anledningen beror mycket på deras hållbarhetstänkande och innovation inom branschen.

 

Håll koll på förbrukning på Godel appen

Till ditt elavtal hos Godel ingår även en applikation där du enkelt kan hålla koll på allt det nödvändiga. Du kan se över din förbrukning men även få prognoser på hur mycket du kommer få i elräkning framöver. Har du smarta produkter som elbilsladdning och smart uppvärmning går det även att styra dessa genom appen. En användarvänlig app som tillför mycket värde.

 

Godel bidrar till välgörenhet

När du väljer ett elavtal hos Godel bidrar du även till välgörenhet. Detta då de ger bort en del av sin vinst till välgörenhet och har hittills gett bort hela 62 miljoner.

 

Vem bör skaffa Godel?

Sammanfattningsvis så kan vi säga att Godel har mycket låga avgifter och är ett mycket miljövänligt alternativ. Det ingår både förnybar el som även är märkt med Bra Miljöval. Dock så tappar de lite på omdömen från tidigare kunder. De har endast 2,4/5 i betyg hos Trustpilot. Det främsta problemet som lyfts fram är att de endast skickar e-faktura vilket gjort att folk missat betalningar och hamnat med inkasso ärenden. Detta är självklart inget bra alls men är du en person som är van vid e-fakturor bör det heller inte vara ett problem.

Godel passar egentligen de flesta då de har riktigt elavtal men specifikt dig som värnar lite extra om miljön och hållbarhet.