Godel - Omdöme & Recension uppdaterad 2023
Hoppa till innehåll
Godel logo

Godel

Ett välkänt elbolag som erbjuder miljövänlig el och ger en del av vinsten till välgörenhet. Det är ett hållbart val som samtidigt är mycket konkurrenskraftigt och har riktigt schyssta villkor.

Uppdaterad av: Torbjörn Andersson den 29 juni 2023

TrustPilot betyg: 2,3/5
Elfons betyg: 4,2/5
Teckna online: Smidigt och snabbt
Antal elavtal: 2 st

Elavtal hos GodEl

Godel fokuserar på två stycken elavtal och det är rörligt och timpris. Det rörliga elpriset är ett vanligt rörligt elavtal som justeras månadsvis beroende på Nord Pools elpris. Timpriset ger dig en möjlighet att optimera förbrukningen och spara in lite extra pengar. Det är samma avgifter för avtalen och nedan kan du se avgifterna:

Avgifter

Den stora fördelen med GodEl är att de har extremt låga avgifter gentemot många andra elbolag. På både det rörliga elavtalet och timprisavtalet så tas det endast ut en månadsavgift på 39 kr och inget påslag. Därmed så tjänar inte GodEl pengar på att du förbrukar mer el.

Som sagt är det en stor fördel med dessa låga avgifter och att de inte tar ut något påslag gör att det passar särskilt bra till dig som har en hög elförbrukning.

Uppsägningstid

Det finns varken bindningstid eller uppsägningstid på elavtal hos Godel. Detta tyder på att de är nöjda med sina elavtal och tror på att kunderna kommer stanna. Samtidigt blir det mycket enkelt för dig som inte är nöjd att byta avtal direkt utan något krångel. Vanligtvis brukar det finns en uppsägningstid på runt 1 månad på de flesta elavtalen.

 

Godel har 100 % förnybar el

I både det rörliga elavtalet och timprisavtalet ingår det gratis 100 % förnybar el. Detta innebär att elen kommer från sol, vind och vattenkraft vilket gör den miljövänlig. Det har dock blivit alltmer vanligt att detta erbjuds kostnadsfritt och det finns nu med i en hel del elavtal.

Bra miljöval

Som sagt är förnybar el något som många elavtal erbjuder och det gör inte att Godel sticker ut därför. Men de har dessutom märkningen ”Bra Miljöval” på sin el, vilket är något väldigt få har. Ofta går detta att välja till mot en kostnad som kan vara så hög som upp till 10 öre/kWh du förbrukar. Detta då de ställer höga krav på hur elen produceras och varifrån den kommer. Att detta ingår helt kostnadsfritt i elavtalen från Godel är en mycket stor fördel. Samtidigt har inte övriga avgifter som månadsavgiften höjts. Ibland uppger elbolagen till exempel att det är gratis med förnybar el men de räknar bara in det i månadsavgiften. Detta kan man säkerställa att Godel inte gör på samma sätt då de har låga avgifter.

Högst anseende inom elbolagen

Enligt Kantar Public som är en marknadsundersökare har även Godel högst anseende bland elbolagen och rankar i toppen av listan. Anledningen beror mycket på deras hållbarhetstänkande och innovation inom branschen.

Godel bidrar till välgörenhet

När du väljer ett elavtal hos Godel bidrar du även till välgörenhet. Detta då de ger bort en del av sin vinst till välgörenhet och har hittills gett bort hela 62 miljoner.

 

Håll koll på förbrukning på Godel appen

Till ditt elavtal hos Godel ingår även en applikation där du enkelt kan hålla koll på allt det nödvändiga. Du kan se över din förbrukning men även få prognoser på hur mycket du kommer få i elräkning framöver. Har du smarta produkter som elbilsladdning och smart uppvärmning går det även att styra dessa genom appen. En användarvänlig app som tillför mycket värde.

 

Vem bör skaffa Godel?

Sammanfattningsvis så kan vi säga att Godel har mycket låga avgifter och är ett mycket miljövänligt alternativ. Det ingår både förnybar el som även är märkt med Bra Miljöval. De har även mycket bra omdömen från tidigare och nuvarande kunder. På den oberoende hemsidan Reco där konsumenter kan lämna omdömen har de hela 4,5/5 i betyg.

De flesta kunderna är alltså mycket nöjda och anledningen är de låga avgifterna och den smidiga servicen. Men det lyfts samtidigt fram ett problem som är att de endast skickar e-faktura, vilket gjort att folk missat betalningar och hamnat med inkasso ärenden. Detta är självklart inget bra alls men är du en person som är van vid e-fakturor bör det heller inte vara ett problem.

Enligt oss på Elfons så är GodEl ett bra elbolag som passar de allra flesta, men särskilt dig som prioriterar miljön eller förbrukar mycket el.

Passar dig som:

  • Prioriterar miljön och förnybar el
  • Har en hög elförbrukning (0 öre/kWh i påslag)