Svekraft - Omdöme & Recension uppdaterad 2024
Hoppa till innehåll
Svekraft logo

Svekraft

Svekraft erbjuder elavtal för både privatpersoner och företag sedan 2008 i Sverige. Under 2023 så har de dock genomgått stora förändringar och sätter numera fokus på kundservice och billiga priser.

Uppdaterad av: Torbjörn Andersson den 31 december 2023

TrustPilot betyg: 2,3/5
Elfons betyg: 3/5
Teckna online: Ja
Antal elavtal: 4 st

Vilka elavtal har Svekraft?

Som sagt finns det elavtal för företag och vanligt elavtal för privatpersoner att teckna hos Svekraft. Vi kommer dock fokusera på de som är för privatpersoner i denna recensionen.

Rörligt elpris

Det första elavtalet som Svekraft har på hemsidan är det klassiska månadspriset som är ett vanligt rörligt elpris. Här är den fasta avgiften borttagen och påslaget 11,90 öre/kWh. Påslaget är högt men den fasta avgiften är ju 0 kr. Det passar därför bra för dig som har en låg elförbrukning, då påslaget utgör en mindre del av din totala elkostnad.

Ett annat rörligt elpris som går att välja är ett timpris. För det elavtalet är avgifterna samma som för månadspriset förutom att påslaget är 10,90 öre/kWh istället för 11,90 öre/kWh. Men även här är påslaget fortfarande högt och det finns konkurrenter med påslag på under 5 öre/kWh.

Fast elpris

Du kan också välja att binda elpriset hos Svekraft och bindningstiden som går att välja mellan är:

  • 6 månader
  • 1 år
  • 3 år
  • 5 år

 

Omdömen från kunder

Svekraft är ett mindre elbolag och trots att det funnits sedan 2008 är det därför endast få omdömen som går att hitta online.

Hos Trustpilot finns det 7 omdömen och snittbetyget är 2,3/5. Det är ett lågt betyg och anledningen är att elavtalen enligt kunder blivit betydligt dyrare efter att de löpt ut. De har därför blivit extremt dyrt innan de hunnit teckna något nytt.