Bra miljöval - Vad är det?
Hoppa till innehåll

Bra miljöval

Bra Miljöval är en miljömärkning från Naturskyddsföreningen som elbolag kan få på sin el efter att ha genomgått en särskild process. Det är inte endast förnybar och grön el som krävs för att få märkningen dock. Elen behöver även vara hållbar på fler sätt och inte bidra till negativ påverkan på omgivningen där den produceras. Så för att elen ska vara märkt med bra miljöval behöver den inte bara vara hållbar utan även vara producerad hållbart. Vilket i sin tur gör att få elbolag erbjuder denna typen av el och det är i så fall ofta betydligt dyrare.

På grund av detta anses det ofta som en stor fördel om ett elbolag erbjuder el märkt med bra miljöval. Och många företag och privatpersoner är villiga att betala mer för miljömärkningen för att stödja den hållbara utvecklingen.

Författare

Torbjörn Andersson

Torbjörn är ansvarig för innehållet på Elfons.se sedan starten. Förutom att bidra till rikt innehåll älskar han laga gammal elektronik. Torbjörn är utbildad ingenjör med en examen i Energisystem (master) från Högskolan i Gävle.