Göteborg Energi

Göteborg Energi är ett elbolag som erbjuder 100 % fossilfria elavtal och är ett av de större elbolagen. De erbjuder många olika elavtal och det går att teckna både fast, rörligt och timpris. Du som producerar el kan även få hjälp med att sälja överskottet.

Byt till Göteborg Energi →
Göteborg Energi logo
  • Schysst elhandel
  • 100 % fossilfri el
  • Endast en månad uppsägning
Månadsavgift: 45 kr
Uppsägningstid: 1 månad

Elavtal från Göteborg Energi

Som sagt går det att teckna rörligt, fast eller timpris men det går även att teckna så kallat mixpris.

Rörligt pris

Väljer du rörligt elpris från Göteborg Energi har du en månadskostnad på 45 kr och ett påslag på 6,90 öre/kWh. Elen kommer 100 % från fossilfria energikällor och det tillkommer ingen extra kostnad för detta. Allt som allt så anser vi det vara relativt bra men har ett högt påslag vilket inte passar dig med hög förbrukning.

Fast pris

Du som vill försäkra dig ifall elpriset skulle rusa kan även binda ditt elavtal hos Göteborg Energi.

Mixpris

Är du inte säker på vilket av alternativen ovan som är rätt för dig så kan du ta en blandning. Detta kallas ett mixpris och innebär att hälften av din elförbrukning har ett fast pris och den andra halvan ett rörligt elpris.

Timpris

Hos Göteborg Energi går det även att välja det populära timpriset. Det innebär att du får det pris som elen har just när du förbrukar den. Avtalet följer alltså elpriset timme för timme och det svänger därför en hel del för dig som har denna typen av avtal. När du väljer timpris är det samma avgifter som det rörliga elavtalet, vilket innebär en månadsavgift på 45 kr och påslag på 6,90 öre/kWh.

 

Välj till vind eller solkraft

Oavsett vilket avtal du väljer kan du lägga till att elen antingen endast ska komma från vind eller solkraft. Genom att göra detta så får du 100 % förnybar el och gör därmed en god gärning för miljön. Dock tillkommer det en kostnad för detta tillägget och därför nöjer sig många med 100 % fossilfri el.

Väljer du vindkraft så tillkommer det en extra avgift på 2,5 öre/kWh och väljer du solkraft är avgiften 3,12 öre/kWh.

 

Uppsägningstid för avtalen

Uppsägningstiden är relativt kort då den är endast 1 månad och ingen bindingstid finns. Blir du inte nöjd med ditt elavtal hos Göteborg Energi kan du därmed relativt fort skaffa ett nytt. En fördel som tyder på att elbolaget anser att de erbjuder en bra produkt och kan hålla kvar kunderna frivilligt.

 

Göteborg Energi har Schysst Elhandel

Göteborg Energi har även certifieringen Schysst Elhandel. Det är en mycket uppmärksammad certifiering från Energiföretagen som säkerställer att det är en seriös aktör. För att bli godkänd till certifieringen krävs det att företaget klarar en rad olika tester kring transparens och att du som kund kan anses som trygg. På grund av detta så ses certifieringen som en stor fördel att ha för ett elbolag.

 

Omdömen på Göteborg Energi

Trots att Göteborg Energi har Schysst Elhandel certifiering så verkar inte kunderna vara särskilt nöjda. På Trustpilot så har bolaget 1,9/5 i betyg, vilket dock endast baseras på 24 omdömen. Att få fram ett rättvisande omdöme kräver troligen en del fler omdömen än detta. Men med tanke på deras omdömen kan man säkerställa att en hel del kunder är missnöjda. Enligt många kunder så beskrivs kundtjänsten som meningslös och inte alls hjälpsam.

På grund av dessa omdömen rådgiver vi dig att kolla extra noggrant innan du tecknar ett elavtal hos Göteborg Energi. Kanske borde du välja ett alternativ med nöjdare kunder, som till exempel Kärnfull Energi.