Stockholms Elbolag - Omdöme & Recension uppdaterad 2024
Hoppa till innehåll
Stockholms Elbolag logo

Stockholms Elbolag

Stockholms elbolag är ett elbolag med schyssta villkor och billig el. De erbjuder både rörliga elavtal och fasta alternativ. De har även relativt goda omdömen från tidigare kunder jämfört med andra elbolag.

Uppdaterad av: Torbjörn Andersson den 31 december 2023

TrustPilot betyg: 3,2/5
Elfons betyg: 3,8/5
Teckna online: Snabbt och enkelt
Antal elavtal: 2 st

Elavtal hos Stockholms elbolag

När du ska teckna ett elavtal hos Stockholms Elbolag så finns det två alternativ: fast elpris eller rörligt elpris. Detta är även de vanligaste typerna av elavtal och det enda som saknas är timpriset.

Om du skaffar ett elavtal hos Stockholms Elbolag slipper du att få två olika elfakturor, en för elnätsbolaget och en från ditt vanliga elhandelsbolag. De erbjuder nämligen samfakturering för dig oavsett vart i Sverige du bor.

Rörligt elpris

Månadsavgiften är mycket låg då den är endast 15 kr, vilket är väsentligt lägre än snittet (40-60 kr). Dock är påslaget något som sticker ut jämfört med många andra rörliga elavtal. De har nämligen ett påslag på hela 9,90 öre/kWh, vilket är över snittet för liknande elavtal.

Därför rekommenderar vi på Elfons inte detta avtalet för dig som har en hög elförbrukning. För dig som har en lägre förbrukning kan det dock passa bra med tanke på den låga fast avgiften. Förbrukar du inte mycket el så kommer samtidigt inte det höga påslaget att ha någon större inverkan.

Fast elpris

Du kan binda ditt elavtal hos Stockholms Elbolag mellan 3 månader och 10 år. Den fasta månadsavgiften på 15 kr/månad tillkommer även här och räknas in i det totala priset.

 

Omdömen från kunder

På hemsidorna Trustpilot och Reco har vi kollat in vad kunderna säger om Stockholms elbolag. Generellt sett är det bra omdömen och speciellt med tanke på hur dåliga omdömen elbolag har i snitt. Allt verkar fungera som det ska förutom vissa undantag då kunder blivit missnöjda på grund av höjda avgifter.

Något som däremot gör oss på Elfons oroliga är att Stockholms Elbolag är med i Klagomålslistan hos Energimarknadsbyrån. Det är en lista med elbolag som har fått särskilt mycket klagomål under den senaste tiden och just nu är 3 elbolag med på listan, varav ett är Stockholms Elbolag. Anledningen har bland annat varit att de inte informerat kunder om att fasta elavtal kommer löpa ut och därmed har deras elavtal automatiskt övergått till ett rörligt elavtal. Missnöjet har kommit när kunderna märkt detta och samtidigt sett att deras rörliga elavtal är betydligt mycket dyrare än konkurrenters.

På grund av att de är med i klagomålslistan rekommenderar vi på Elfons att du är extra vaksam och kollar upp villkoren noggrant om du trots det bestämmer dig att skaffa elavtal där.