Svealands Elbolag - Omdöme & Recension uppdaterad 2024
Hoppa till innehåll
Svealands Elbolag logo

Svealands Elbolag

Svealands Elbolag erbjuder dig både rörliga och fasta elavtal och strävar efter att vara det billigaste alternativet. De har kunder över hela Sverige och fokuserar på att lämna mycket valmöjligheter till dig som kund.

Uppdaterad av: Torbjörn Andersson den 31 december 2023

TrustPilot betyg: 2,8/5
Elfons betyg: 3,5/5
Teckna online: Lätt och snabbt
Antal elavtal: 2 st

Vilka elavtal erbjuder Svealands Elbolag?

Det går att teckna timprisavtal och fasta elavtal hos Svealands Elbolag. Vi berättar om dessa valen mer djupgående nedan:

Timpriset är dyrt

Timpriset har en månadsavgift på 75 kr och ett påslag på 10,90 öre/kWh ex moms. Både månadsavgiften och påslaget är mycket högt och oftast är det endast en av dessa avgifter som är lite högre. På grund av detta så rekommenderar vi på Elfons istället att du väljer ett timpris med lägre avgifter som till exempel greenely. Det går nämligen att hitta timprisavtal med betydligt lägre avgifter än Svealands Elbolag. Skulle du välja Svealands timpris ändå så är det viktigt att veta att uppsägningstiden är 1 månad.

Fast elpris

Det går även att binda elavtalet i en period från 3 månader till 10 år. Här är månadsavgiften fortfarande 75 kr och sen varierar det totala priset beroende på hur länge du binder det. Det är just på de fasta elavtalen som Svealands Elbolag satsar hårt på och du kan läsa mer om deras unika erbjudande nedan:

Prisgaranti på fast elpris

Hittar du ett billigare fast elpris hos något annat elbolag så matchar Svealand det. De har alltså prisgaranti och utöver detta så ger de dig 1 öre/kWh extra i rabatt för att vara det billigaste alternativet. Därmed kommer alltid Svealands Elbolag vara det billigast fasta elavtalet. Ett tips kan vara att förhandla fram ett lågt fast elpris hos ett annat elbolag först och sedan begära ett billigare erbjudande från Svealands Elbolag. På detta sättet får du ett lågt fast elpris, men om du ansöker om att teckna ett fast elavtal utan att visa på något de ska matcha så finns det inget som säger att de är billigast.

 

Varifrån kommer Svealands el?

Det går att välja mellan 5 olika alternativ kring varifrån elen ska komma på ditt elavtal hos Svealand. Standard är sverigemixen vilket är en mix av förnybara, fossila och fossilfria bränslen. Detta ingår gratis men det går även som tillägg mot en kostnad lägga till:

  • Endast vattenkraft
  • 100 % solkraft
  • Bara vindkraft
  • 100 % kärnkraft

 

Omdömen från kunder?

Stockholms Elbolag har relativt nöjda kunder enligt omdömena där de har sammanlagt 3,2/5 i betyg baserat på 570 omdömen. Fördelarna som påpekas är ett bra fast elavtal som hjälpt många kunder spara pengar när elpriset rusat på senaste.