Svealands Elbolag

Svealands Elbolag erbjuder dig både rörliga och fasta elavtal och strävar efter att vara det billigaste alternativet. De har kunder över hela Sverige och fokuserar på att lämna mycket valmöjligheter till dig som kund.

Byt till Svealands Elbolag →
Svealands Elbolag logo
  • Timpris
  • Bra kampanj
  • Prisgaranti på fast elpris
Månadsavgift: 75 kr
Uppsägningstid: 1 månad

Vilka elavtal erbjuder Svealands Elbolag?

Det går att teckna timprisavtal och fasta elavtal hos Svealands Elbolag. Vi berättar om dessa valen mer djupgående nedan:

Timpris

Timpriset har en månadsavgift på 75 kr och ett påslag på 10,90 öre/kWh ex moms. Både månadsavgiften och påslaget är mycket högt och oftast är det endast en av dessa avgifter som är lite högre. På grund av detta så rekommenderar vi på Elfons istället att du väljer ett timpris med lägre avgifter som till exempel greenely. Skulle du välja Svealands timpris ändå så är det viktigt att veta att uppsägningstiden är 1 månad.

Fast elpris

Det går även att binda elavtalet i en period från 3 månader till 10 år. Här är månadsavgiften fortfarande 75 kr och sen varierar det totala priset beroende på hur länge du binder det.

Prisgaranti på fast elpris

Hittar du ett billigare fast elpris hos något annat elbolag så matchar Svealand det. De har alltså prisgaranti och utöver detta så ger de dig 1 öre/kWh extra i rabatt för att vara det billigaste alternativet.

 

Varifrån kommer Svealands el?

Det går att välja mellan 5 olika alternativ kring varifrån elen ska komma på ditt elavtal hos Svealand. Standard är sverigemixen vilket är en mix av förnybara, fossila och fossilfria bränslen. Detta ingår gratis men det går även som tillägg mot en kostnad lägga till:

  • Endast vattenkraft
  • 100 % solkraft
  • Bara vindkraft
  • 100 % kärnkraft