Telinet Energi - Omdöme & Recension uppdaterad 2024
Hoppa till innehåll
Telinet Energi logo

Telinet Energi

Telinet Energi är ett elbolag som tycker att hållbarhet borde vara en självklarhet. På senaste har deras elavtal som ger dig 100 % förnybar energi utan extra kostnad blivit alltmer populära.

Uppdaterad av: Torbjörn Andersson den 31 december 2023

TrustPilot betyg: 3,5/5
Elfons betyg: 3/5
Teckna online: Enkelt och snabbt
Antal elavtal: 4 st

Just nu får du som tecknar timpris eller vanligt rörligt elavtal fri månadsavgift i ett helt år. Du som tecknar fast elpris får även 50 kr rabatt på varje månadsavgift.

Hämta erbjudande

Vilka Elavtal har Telinet Energi?

Telinet Energi erbjuder dig att välja mellan 3 olika avtalsformer vilket är fast elpris, vanligt rörligt och rörligt timpris. Samtliga elavtal har endast 1 månad i uppsägningstid.

För dig som producerar din egna el finns det även möjlighet att teckna ett annat avtal. Då hjälper Telinet dig att sälja elen som du inte förbrukar till marknaden.

Rörligt elavtal

Telinets mest populära elavtal är det rörliga elavtalet som precis som alla elavtal har förnybar el. Det unika med Telinets rörliga elavtal är att de inte har något påslag på inköpspriset på elen och endast en fast månadsavgift på 59 kr. På grund av detta passar detta elavtalet bra till dig som har en hög elförbrukning och vanligtvis hade betalat mycket i påslag.

Timprisavtal

Timpriset har en något högre månadsavgift på 69 kr men inte heller något påslag. Det är dock mer vanligt för timpris att inte ha något påslag alls vilket gör att detta elavtalet inte sticker ut lika mycket.

Fastpris

Det fasta elpriset har bindningstid mellan 3-36 månader och du kan därmed välja att binda elavtalet från 3 månader till 3 år. Den fasta avgiften för elavtalet är en månadsavgift på 69 kr.

Egen produktion

Har du egen produktion av el genom till exempel solceller så kan du även teckna ett elavtal för detta. Då får du ersättning av Telinet för den överblivna elen som du ska sälja. Förutom att du får ersättning som är lika stor som spotpriset på elbörsen under tiden så lägger även Telinet på 2 öre/kWh extra.

Vad tycker kunderna?

Vi har undersökt vad kunderna som skaffat elbolaget tycker. Det vi kan se enligt Trustpilot är att de har fått 3,5/5 i betyg av 1169 omdömen. De flesta kunderna verkar vara nöjda med sitt elavtal och påpekar billig el.

Något som däremot gör oss på Elfons oroliga är att Telinet sedan April 2022 varit med på Energimarknadsbyråns klagomålslista. Vilket är en lista med elbolag som fått ovanligt mycket klagomål den senaste tiden. För Telinet Energi gäller det att konsumenter fått pristak på rörliga elavtal som sedan överstigits eller ändrats utan deras kännedom. På grund av detta så anser vi att du borde vara försiktig innan du väljer ett elavtal från Telinet. Kanske är det bäst att satsa på ett elavtal hos ett elbolag med nöjdare kunder som till exempel Göta Energi.

Endast förnybar el

Utan någon extra kostnad är alltid elen 100 % förnybar och kommer främst från solkraft, vindkraft och vattenkraft. Med hjälp utav ursprungsgarantier kan du som kund ta reda på varifrån elen kommer ifrån och säkerställa att det är förnybar el. Samtidigt jobbar de mot att erbjuda de billigaste priserna och hamnar enligt våra undersökningar ofta mycket lågt.

Kundtjänst

I år har Telinet Energi vunnit utmärkelsen ”trygg kundkontakt” som är ett bevis på deras seriösa och hjälpsamma kundtjänst. Har du någon fråga går det först att söka och hitta svar genom deras hemsida där de vanligaste frågorna är besvarade. Hittar du inte svaret eller vill komma i kontakt med de finns även en chattfunktion samt telefonnummer.