5 sätt att spara el i vardagen - Elfons
Hoppa till innehåll
Elfons » 5 sätt att spara el i vardagen

5 sätt att spara el i vardagen

Med dagens höga elpriser kan det vara nödvändigt för många att försöka förbruka mindre el och få ner elfakturan. I denna artikeln hjälper vi dig med just detta genom 5 sätt som du kan spara el på.

1. Stäng av lamporna

De flesta glömmer att stänga av en del lampor när de antingen går och lägger sig eller går iväg. Se till att du stänger av alla lampor i hemmet innan du går därifrån först och främst. Men se även till att du släcker lampan i rummet när du går ifrån.

2. Byt lamporna

Se till att du har LED glödlampor till dina lampor och annars byt till det. Dessa är mer effektiva vilket gör att du kan spara på både miljön och din plånbok.

3. Duscha snabbare

Att ta en varm och lång dusch kan vara härligt men i dessa tider är det mycket kostsamt. Försök hålla nere tiden du duschar till runt 5 minuter så kan du spara in en hel del. Väljer du att duscha kallare än du gjort tidigare kan du spara in ännu en slant.

4. Sänk värmen i hemmet

Om du inte redan har en låg inomhustemperatur i hemmet kan detta vara ett enkelt sätt att spara in el. Se dock till att du inte understiger folkhälsomyndighetens rekommendation om minst 20 grader Celsius inomhus.

5. Isolera hemmet

En del värme kan försvinna ut om du har gamla fönster och dåligt isolerade väggar. Ett enkelt sätt att göra fönstren med isolerade är att köpa en tätnings-tejp. Du kan även ta hem en expert som ser över din isolering och alternativ som ni kan vända er till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *