Kan man lita på sitt elbolag? - Elfons
Hoppa till innehåll
Elfons » Kan man lita på sitt elbolag?

Kan man lita på sitt elbolag?

Alla måste välja ett elbolag och det kan vara svårt som konsument att veta vilket man bör välja. Vi ska nu ta reda på om det går att lita på sitt elbolag och vad du bör kolla på innan du väljer ett.

Elbolagen tjänar på att du förbrukar mer

De flesta elbolagen har något som kallas påslag på elpriset vilket är deras avgift för att förmedla tjänsten. Påslaget är ett visst antal öre/kWh du förbrukar och därmed så tjänar elbolaget mer pengar när du förbrukar mer el. Därför kan man argumentera kring att elbolagen vill att du skall spendera mer el än du behöver. Alla prissätter dock inte på detta sättet utan vissa har endast en fast avgift och tjänar inte därmed på att du förbrukar mer. Några exempel på elbolag som inte har något påslag är tibber och greenely. Väljer du ett av dessa alternativ finns det ingen anledning till att inte lita på ditt elbolag.

Schysst elhandel

Genom schysst elhandel kan du som kund vara säker på att elbolaget erbjuder tydlighet och transparens. Schysst elavtal är en certifiering som kräver att bolaget går igenom en oberoende granskning från Energiföretagen Sverige. Har ditt elbolag denna certifiering så har de genomgått tester och uppfyller tydlighets kraven, vilket gör dig som kund trygg.

Glöm inte kolla omdömen

Det enklaste sättet att ta reda på om en aktör är seriös är att kolla på omdömen från tidigare eller nuvarande kunder. För att få fram detta enklast går du in via Trustpilot där det ofta finns flera hundra eller tusentals omdömen för elbolagen. Du kan snabbt se genom Trustpilots sammanfattade omdöme på en skala upp till 5 hur seriös aktören är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *