Bindningstid - Allt du behöver veta!
Hoppa till innehåll

Bindningstid

Bindningstiden är den tid du som kund är bunden till ett avtal och behöver följa det. När det kommer till elavtal så är bindningstiden oerhört viktig och absolut något du bör ha i åtanke. De flesta tecknar dock rörliga elavtal och dessa elavtal brukar inte ha någon bindningstid, utan istället en uppsägningstid. Men ska du binda elavtalet så behöver du definitivt tänka på bindningstiden.

Elavtal med en lång bindningstid är nämligen aldrig en bra ide. Detta eftersom det finns en hel del oseriösa elbolag på marknaden och råkar du välja ett av dessa vill du kunna komma ur snabbt. Då hinner inte en stor skada ske och du kan efteråt testa ett nytt och förhoppningsvis bättre elbolag. Se upp för de billigaste elbolagen som har lång bindningstid, då kan det vara dolda avgifter som gör att det inte blir så billigt till slut iallafall.

Vanligtvis brukar en bindningstid för ett elavtal vara mellan allt ifrån några månader till ibland flera år. Det gäller därför att du läser igenom avtalet noggrant och har koll på din bindningstid.

Författare

Torbjörn Andersson

Torbjörn är ansvarig för innehållet på Elfons.se sedan starten. Förutom att bidra till rikt innehåll älskar han laga gammal elektronik. Torbjörn är utbildad ingenjör med en examen i Energisystem (master) från Högskolan i Gävle.