Schysst elhandel - Vad betyder det?
Hoppa till innehåll

Schysst elhandel

Schysst elhandel är en certifiering från Energiföretagen Sverige som kan delas ut till elbolag. De tog fram certifieringen för att kunna vägleda konsumenter kring vilka elbolag som är trygga och säkra. Vilket konstateras genom att de undersöker om elbolagen håller sig till god affärssed.

Sammanfattningsvis betyder Schysst Elhandel att ett elbolag har gått igenom en hel del tester och fått godkänt. Testerna handlar mest om att företaget är transparenta med vad de säljer så att kunderna förstår vad de köper. Det ska alltså framkomma viktig information enkelt och inget ska döljas. Men servicen och övrig kommunikation mellan kund och elbolag ska också flyta på smidigt. Företagen som har certifieringen Schysst Elhandel har även gått med på 18 kundlöften för att säkerställa trygghet för kunderna.

Schysst Elhandel är med andra ord en certifiering som du ska hålla utkik för när du letar efter ett elavtal.

Elbolag med schysst elhandel

Så vilka elbolag har certifieringen? I listan nedan har vi samlat exempel på elbolag med schysst elhandel:

Författare

Torbjörn Andersson

Torbjörn är ansvarig för innehållet på Elfons.se sedan starten. Förutom att bidra till rikt innehåll älskar han laga gammal elektronik. Torbjörn är utbildad ingenjör med en examen i Energisystem (master) från Högskolan i Gävle.