GNP Energy

GNP Energy är ett välkänt norskt elbolag som nu även finns på den svenska marknaden. De erbjuder ett rörligt elpris med en låg månadsavgift och ingen bindningstid.

Byt till GNP Energy →
GNP Energy logo
  • Låg månadsavgift
  • Ingen bindningstid
  • Många nöjda kunder
Månadsavgift: 29 kr
Uppsägningstid: Ingen

Rörligt Web

Deras rörliga elpris heter ”rörligt web” och är enligt deras hemsida avtalet för dig som vill ha billig el. Det finns en fast avgift på 29 kr per månad och sedan ett påslag på 7,90 öre/kWh. Månadsavgiften på 29 kr är låg men påslaget är dock relativt högt. Det finns många elbolag som erbjuder likvärdiga rörliga elavtal fast med påslag på 2-3 öre/kWh och samtidigt ingår det förnybar el. Fördelen med rörligt web är alltså den låga månadsavgiften och nackdelen det höga påslaget.

 

Förnybar el hos GNP Energy

Tyvärr erbjuder GNP Energy inte helt förnybar el vilket är ett krav för många som jämför elavtal i Sverige. Istället har de en blandning som består av förnybar, kärnkraft och fossila bränslen. Blandningen av deras ursprung för elen utgörs främst av fossila bränslen vilket inte är bra för miljön och det är en stor nackdel med GNP Energy.

Fördelningen såg 2020 ut såhär:

  • Förnybart – 7,99 %
  • Kärnkraft – 37,32 %
  • Fossila bränslen – 54,69 %

 

Vad säger kunderna om GNP Energy

För att vara ett elbolag på den svenska marknaden har de rätt okej omdömen på Trustpilot. De har nämligen 3,1/5 i betyg baserat på 111 omdömen. Vanligtvis brukar elbolagen endast ha 1-2/5 i betyg. Fördelen som påpekas är att kundservicen är mycket bra och hjälpsam. Samtidigt utgörs de dåliga omdömen främst av motsatsen. Men istället är det säljare som är påstridiga och fortsätter ringa om och om igen. Från kunderna är dock omdömena bra och det finns många mycket nöjda kunder.