Investera för minskad elförbrukning - Sänk din elförbrukning i framtiden
Hoppa till innehåll
Elfons » Investera för minskad elförbrukning

Investera för minskad elförbrukning

De allra flesta kollar endast på kortsiktiga lösningar när de vill sänka sin elförbrukning. Vilket är förståeligt då elräkningarna kommer in högre än någonsin och många har inte råd. Men se även till att bädda bra för framtiden och minska din elförbrukning genom smarta investeringar.

Investera i bergvärme

Bergvärme innebär att du tar hjälp av jordens värme för att värma upp ditt hus. Detta sker genom att man installerar rör under marken och sedan fyller rören med vatten. Vattnet värms då upp och används sedan i sin tur för att värma upp huset.

Fördelarna med att välja bergvärme är att det är ekonomiskt lönsamt. Det kostar dock en hel del att genomföra men efteråt betalar det tillbaka sig sakta och höjer även värdet på byggnaden. På grund av detta är det en av de främsta smarta investeringarna du kan göra för att sänka elförbrukningen i framtiden. Samtidigt är det mycket miljövänligt då det ersätter elen för uppvärmningen på ett hållbart sätt.

Skaffa solceller

Att skaffa solceller till sitt hus kan kännas som en dyr investering, vilket det också är. Vanligtvis brukar det gå för minst 100 000 kr vilket är en hel del pengar att ligga ute med. Men på längre sikt kan dessa ge dig el så att du slipper betala de höga elpriserna. Producerar du mer än du förbrukar kan du även sälja överskottet och göra en extra hacka vissa månader.

Samtidigt som du gör en smart investering gör du även något bra för miljön också. Solceller är en förnybar energikälla som inte har samma klimatpåverkan som de fossila energikällorna.

Investera i energisnåla hushållsapparater

Det går även att byta ut lampor och hushållsapparater i hemmet till mer energisnåla alternativ. Vilket kräver en ganska stor investering men kommer på sikt att betala tillbaka sig.

Du kan även köpa smarta produkter som reglerar din elförbrukning och ser till att nyttja billig el. Detta minskar dock inte din elförbrukning i sig men din elkostnad kommer att minska däremot. För att dessa smarta produkter skall fungera behöver du även byta till ett smart elavtal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *